IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Идеи за нов маникюр – опитайте цветни френски връхчета

17 февруари 2024 16 30

Разнообразете класиката

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Френският маникюр е класика и то с основателна причина. Това е чисто, просто и елегантно изкуство за нокти. По същество е типичният добре заоблен маникюр. Независимо дали носите френските връхчета в офиса, на сватба или навън с момичетата, тази универсална визия на ноктите е подходяща както за деня, така и за нощта. 

Като се има предвид това, не е изненадващо, че френският маникюр е неостаряващ и че винаги ще остане основен елемент в света на красотата. Но тъй като живеем в сферата на социалните мрежи, няма как вечният външен вид да не приеме нова форма, като този път залагаме на красивите и цветни френски връхчета. Независимо от това дали харесвате по-ярки цветове, по-приглушени или разнообразие на всеки нокът, тази цветна тенденция е игривият и шикозен маникюр, от който се нуждаете в живота си. 

Какво представляват цветните френски връхчета

Както подсказва името, цветните френски нокти са закачлива версия на класиката. С тази тенденция заменяте обичайните бели върхове и непрозрачен основен лак, които виждате в традиционния френски маникюр, за сметка на различни нюанси, форми и дизайни. Няма и правила, когато става дума за цветни френски нокти – независимо дали избирате дъгов маникюр, тънък или плътен връх, цветен основен лак с цветни връхчета или добавяне на деликатни детайли и акценти – тези нокти могат да се персонализират напълно по ваш вкус. Освен това те все още са универсални и могат да се носят ден и нощ, независимо от повода.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bryony Howell (@gelsbybry)

Нещо повече, не е нужно да ходите в салона или да инвестирате в изкуствени нокти, за да пресъздадете този външен вид. Тъй като тази тенденция позволява толкова много гъвкавост и творческа свобода, можете да си направите сами цветни френски нокти. След като изберете вашите нюанси, нанесете слой от първия си цвят върху върха на нокътя си, като използвате страничната част на четката, за да очертаете формата. 

След това нанесете втори слой цвят. След като сте почистили нокътя от излишния лак и върхът ви е напълно изсъхнал, нанесете топ лак с висок блясък. Когато вече сте овладели изкуството, може да развихрите своята креативност и да експериментирате със забавни френски дизайни във всички форми, размери и цветове. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bryony Howell (@gelsbybry)

Визията може да не е новаторска, но това не я прави по-малко страхотна. Тя е забавната, вдъхновяваща алтернатива на класическия френски маникюр, която предизвиква щастие, като същевременно поддържа ноктите ви семпли и шик. 

Ето няколко предложения за цветен френски маникюр

Неонов френски маникюр

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bryony Howell (@gelsbybry)

Ако искате да привлечете вниманието отдалече, опитайте неоновите френски върхове. Те са толкова бляскави, че може да ви се наложи да носите слънчеви очила всеки път, когато ги погледнете. Въпреки че повечето маникюристи препоръчват цвета за лятото, ние го смятаме за страхотен и през зимата, тъй като може да повдигне настроението ни във всеки един мрачен и студен ден. 

Дъгов френски маникюр

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bryony Howell (@gelsbybry)

Ако пък искате да разнообразите още повече нещата, съветваме ви да лакирате всеки връх в различен цвят. Може да се вдъхновите от нюансите на дъгата, или пък да изберете вашите пет най-любими шарки, които да поставите на пръстите си. Няма ограничения или правила – всичко зависи от вас и вашия стил. 

Бебешкосиньо – най-популярният цвят за зимен маникюр

Нов маникюр – как да си го направите у дома

Нокти „котешко око“ – новата мания в маникюра

Омбре френски маникюр

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bryony Howell (@gelsbybry)

Омбре стилът също запазва позициите си вече години наред, което го прави чудесно допълнение към класическия френски маникюр. За да разнообразите нещата, лакирайте ноктите си в ярък цвят, например лайм, но в два различни нюанса. Нека едната страна на върха да е по-светла от другата, за да създадете този привлекателен омбре ефект. 

Космически френски маникюр

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Mani Club (@themaniclub)

Излезте от тази сфера и се насочете към космоса с този звезден френски маникюр. Вместо традиционния бял връх, разчупете атмосферата и лакирайте със син цвят, върху който да нарисувате или залепите по една бяла звездичка. Може да поставите звездата на всеки нокът или пък само на един-два за по-интересен акцент. 

Кокетен френски маникюр

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Mani Club (@themaniclub)

Стилът на кокетка набира все по-голяма популярност в днешно време, така че е напълно разбираемо да се появи и в маникюра. Тук говорим за много фино изкуство, което е почти незабележимо и е чудесен избор за минималистите. Лакирайте нокътя си в млечнобяло, като върха запазите в много лек сив цвят, който едва се различава от основата. Върху него може да нарисувате звездички или да го оставите семпъл. 

За още идеи за маникюр и новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари