IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Естествени нокти – перфектният минималистичен маникюр

8 февруари 2024 15 00

Когато не искате да си правите нещо екстравагантно

Снимка: iStock

Снимка: iStock

С хаштага #naturalnails (в превод „естествени нокти“), натрупал над 3 млрд. гледания в TikTok, не е изненада, че тенденцията за по-семпъл и елегантен маникюр е основна през настоящия сезон. Много инфлуенсъри и известни личности изоставиха ярките цветове и тежките дизайни за нокти в 2023 година и заложиха на по-леки и не чак толкова набиващи се на очи опции. Това, което виждаме в момента, е масова миграция към по-простото изкуство за нокти и едноцветни дизайни

Виждали сме концепцията „по-малкото е повече“ в други тенденции за красота и мода. За да продължите да изглеждате свежи, здрави и естествени, следвайте този минималистичен стил върху ноктите си. Независимо дали сте твърде заети, за да отидете в салона или искате да спестите пари, ето как да включите тенденцията за естествен маникюр в рутината си. 

Какво представлява тенденцията

В основата на тази тенденция са вашите естествени характеристики на ноктите – поддържайте цветовете и рисунките си прости. След популяризирането на модата „тих лукс“, в която се включва носенето на скъпи дрехи, но без наличието на огромни щампи върху гърдите, тази форма на ноктите е задължителна. Създаването на по-малко екстравагантни нокти е идеалният начин да допълните стилния си и елегантен външен вид. 

Мнозина се обръщат към класическите нюанси на ноктите, за да се съчетаят с късата форма. Но това не означава, че сте ограничени в опциите – от красиви кафяви цветове до чисти неутрални нюанси, има много възможности за цвят, от които да избирате. 

Как да създадете маникюра

Красотата на тази тенденция е, че тя лесно може да се пресъздаде у дома. Перфектна е за хора, които търсят лесна и бърза рутина за ноктите. Единственото, което трябва да направите, е да следвате три лесни стъпки

Стъпка 1: Оформете нокътя

Най-важната част от следването на тенденцията за къси нокти е формата. Започнете с подрязването на ноктите до естествената им дължина. За по-лесен ориентир, следвайте симетрията на естествените си форми. Изрежете ноктите си, за да се уверите, че не преминават ръба на пръста ви, и ги изпилете равномерно до квадрат със заоблени ръбове. 

Оформянето е ключово за това пръстите да изглеждат издължени. Препоръчително е да отразявате естествената форма на кутикулата си, когато пилите ноктите. Така не само ще издължите пръста, но и ще направите нанасянето на лак много по-лесно.

Нова мода: Маникюр с пиърсинг

Нокти „котешко око“ – новата мания в маникюра

Зимен маникюр – популярните цветове за сезона

Стъпка 2: Овлажняване на кожичките

Решаваща стъпка в процеса на поддържане на ноктите е нанасянето на масло за кожички. Масажирайте кожичките си с масло за около 30 секунди един до два пъти на ден. Като се грижите правилно за кожичките си, ще избегнете изсушаване и загрубяване на областта. Това също ще поддържа ноктите ви здрави и хидратирани.

Стъпка 3: Лакирайте нокътя

От прозрачни, едва забележими голи нюанси до смели такива като бордо, червени, тази тенденция за естествени нокти е свързана изцяло с формата и класическите цветове на лака. Ако създавате маникюра си у дома, плъзнете четката с едно движение надолу по центъра на нокътя, последвано от движение от лявата страна. Уверете се, че сте покрили внимателно всички страни близо до кутикулата. Количеството слоеве лак за нокти може да варира в зависимост от вашите предпочитания, но се препоръчва един до три слоя цвят. 

Преди да нанесете прозрачен топ лак, оставете ноктите да изсъхнат за около 15 минути и след това нанесете любимия си топ лак, за да запечатате лака и да направите маникюра си траен. 

За още идеи за маникюр и новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари