IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фактори, които съсипват кожата

16 януари 2015 12 51

Кои са те и от какво да се предпазваме?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Случвало ли ви се е да имате чувството, че каквито и нови кремове и домашни рецепти да опитвате, кожата ви някак си успява да се справи с грижите ви и като че напук да изглежда все по-зле с времето?

Това е познато усещане на много голяма част от жените, които акцентират основно на външното влияние на различните козметики, без да се замислят, че добрите резултати се постигат в съчетано комбиниране и с вътрешно влияние.

За да се справите с негативните последици, обобщихме едни от най-влияещите на кожата фактори.

Ако се припознаете дори и с един от тях, по-добре се постарайте да го премахнете и ще видите позитивите от това.

Прекомерно излагане на слънце

Ако сте от големите фенове на слънчевите бани и най-голямото удоволствие за вас се състои в това, да се излежавате цял ден под горещите лъчи, може би е крайно време да спрете. Слънцето се смята за един от най-вредните фактори за кожата. Преждевременното състаряване и появата на пигментни петна са процес, който и с най-скъпия крем за лице не може да бъде спрян.

Цигари

Проучвания сочат, че за жените пушачи е около 5 пъти по-вероятно да имат бръчки на ранна възраст, в сравнение с дамите, които нямат вредния навик. Опитайте се да се отървете от пушенето както за своето здраве, така и за външния си вид.

Алкохол

За да се радвате на гладка и мека кожа, трябва да пиете вода през целия ден, не само по време на различните хранения. Желателно е да се опитвате да приемате два литра за едно денонощие, за да хидратирате кожата. Алкохолът, от друга страна, влияе по коренно различен начин върху лицето и тялото.

Колкото и да са течности, едно от основните свойства на напитките от този тип е, че дехидратират тялото. Опитвайте се да пиете колкото може по-рядко и никога по-рано от три часа преди да си легнете. Освен това, приемът на алкохол може да доведе до подуване и торбички под очите.

Сън

Всички сме чували моделите, които се заклеват, че най-голямата тайна за перфектния им външен вид е здравословният сън. Има си и причина, поради която им вярваме – докато спите, тялото ви произвежда колаген и кератин, които са „виновни“ за възстановяването на кожата.

Липсата на сън е именно причината за появата на тъмни кръгове около очите, а в дългосрочен план – трайно увреждане и изтъняване на кожата. Опитвайте се да спите поне 7-8 часа всяка нощ.

Стрес

Твърде многото стрес може да се отрази много неблагоприятно на вашата кожа. За да не се получи това, опитайте се да релаксирате с всевъзможни методи, които ви помагат. Сигурните такива са зеленият чай, добрата музика, хубавата книга и стойностната почивка.

Ако не се движите достатъчно, можете да се възползвате от добър масаж на цялото тяло – така ще получите едновременно почивка, освежаване и ще се почувствате много по-добре.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари