Излагането на ултравиолетова светлина и радиация е вредно за всички видове кожа. Затова продуктите за защита от слънцето са толкова важни.

Често изтъкваните причини, поради които мнозина не защитават кожата си от слънцето, включват неудобството за използване на слънцезащитни продукти. Лосионите и кремовете са твърде лепкави, а дрехите, които могат да предпазят от лъчите, са неудобни или с тях е прекалено горещо.

Можем да се предпазим от уврежданията на слънчевите лъчи обаче и чрез прием на добавка.

Polypodium Leucotomos е южноамерикански вид папрат. В продължение на много години екстрактът от това растение се използва при кожни състояния, като псориазис, атопичен дерматит и други.

Още по темата

Като антиоксидант, този екстракт неутрализира свободните радикали и по този начин защитава клетките от директно увреждане.

Добавката се приема орално 30 минути преди излагане на слънце. Следва да се приемат 2 капсули дневно при редовно излагане на слънце.

Безопасно ли е?

Капсулите се използват в Европа, Америка и други части на света в продължение на повече от 20 години, без да се съобщава за никакви странични ефекти.