IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подготовка за плажа – как да се справите с грубите пети?

21 юни 2019 11 40

Ето няколко натурални средства

Pixabay

Pixabay

През лятото кожата се нуждае от по-специфична грижа, за да бъде гладка и мека. Ако сте от онези, които все още не са ходили на море, трябва да се погрижите за загрубялата кожа. Освен премахването на мъртвите клетки и качественото хидратиране, които са задължителни, обърнете внимание на стъпалата.

Заради затворените обувки от зимата и пролетта, в началото на сезона петите винаги са по-груби и напукани. За да подобрите състоянието на кожата им, е необходимо да вземете мерки няколко седмици преди да започнете да носите сандали или отидете на море.

Пясъкът на плажа се смята за естествен ексфолиант, който помага при сухи и напукани пети. Преди да стъпите на него и усетите топлината му, използвайте тези домашни средства:

Захар


Направете си скраб в домашни условия, с който да намажете петите и ги омекотите. Трябват ви около 100 грама захар и 40-50 милилитра хубав зехтин. Смесете ги в подходящ съд и прибавете няколко капки розово масло, може и сока от един лимон. След като получите хомогенна смес, оставете я в хладилника за известно време. После разбъркайте и с помощта на четка за пети нанесете плътен слой. Търкайте с масажни движения. След около 10-15 минути изплакнете и подсушете с мека хавлиена кърпа.

За по-здрава и гладка кожа – розова вода

Рициново масло


Биопродуктът прави кожата на петите по-мека и гладка. С него обаче трябва да се внимава, защото той не е подходящ за стъпала, по които има наранявания от неудобни обувки.
Ако искате да ползвате рициновото масло в грижата за петите, може да напоите марля в него и да я наложите върху стъпалата. Стойте с нея за около 15-20 минути. След което изплакнете с хладка вода.

Мед


Здравословният заместител на захарта е известен със своите лечебни свойства. Той има антибактериално действие, омекотява кожата и я хидратира в дълбочина.

Натурални масла, които предпазват от вредните лъчи

Ако петите ви са по-груби и искате да се подготвите за плажа, не е нужно да ги мажете с мед (по-добре си го хапнете). Сложете топла вода в леген и в нея разтворете 2-3 лъжици от натуралния продукт. Сложете краката си вътре и ги киснете докато водата изстине. Може да ползвате и вашата пила за пети, с която да премахнете мъртвата кожа.

Сода за хляб


Едно от нещата в кухненския шкаф, което може да ползвате за кожата. Ако си приготвите скраб със сода, на първо място ще елиминирате неприятната миризма по стъпалата, която имате от носенето на маратонки и затворени обувки. Тя също помага при гъбични инфекции.

Накиснете добре краката в топла вода, след което ги намажете с малко сода и трийте енергично петите с четка. След измиването и подсушаването кожата на петите е по-мека. Може да ги намажете и с овлажняващ крем.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари