IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 трика, които да ползвате при лакиране у дома

6 ноември 2019 10 40

За да имате перфектен маникюр

Istockphoto

Лакирането у дома има своите предимства. Така може да сменяте цветовете на ноктите през няколко дни, освен това ви излиза доста по-евтино. Но иначе трайността на маникюра е много по-кратка, а за качеството да не говорим. Въпреки това, много жени, които са по-сръчни и търпеливи, избират да не ползват услугите на маникюрист.

Много специалисти са категорични, че една жена може да се лакира добре и да украси отлично ноктите си, дори и да не разполага със специални лакови и лампи за „изпичане“. А и през последните години на пазара се предлагат най-различни декорации, които са достъпни според джоба.

Как да направите така, че ноктите ви да не са толкова разслоени? Отговорите на този и още въпроси ще ви дадем с няколко трика, благодарение на които ще постигнете по-добър резултат при лакиране в домашни условия.

лакиране

IStockphoto

1. Преди да поставите лак, трябва да помислите за здравината на ноктите. Ако те са по-загрубели, изпиляването отгоре няма да помогне. Помислете за заздравител и масло за омекотяване на кожичките. Те ще се погрижат за подхранването на ноктите и кожата около тях. Но ако нямате възможност да си купите въпросните продукти, може да ползвате разтопено кокосово масло или качествен зехтин. Просто втрийте няколко капки и си поставете ръкавици върху ръцете, с които да преспите през нощта. На другия ден ноктите ви ще са по-различни и може да преминете към пилене и лакиране.

2. Грижете се за ноктите така както за вашата кожа. Само едно поставяне на масло или заздравител, няма да реши проблема. Изисква се това да стане част от вашите рутинни действия, като едва след 1-2 месеца ще усетите, че усилията са си стрували.

3. Сигурно често ви се случва да „омажете“ кожата около нокътя с лак и това да ви възпира да правите каквито и да е било по-сложни неща за вашия маникюр. Основният ви помощник тук може да стане клечка за зъби, по която сте усукали малко памук. Натопявате я в лакочистител и след лакиране премахвате недостатъците. Същата работа върши и стара четка от очна линия, която сте измили хубаво. Дори с нея е по-лесно, защото тя може да се огъва около нокътната плочка и да стигне на по-труднодостъпни за клечката места.

Как да си направите: Маникюр с магнитен ефект

4. Ползвайте лентички или обикновено тиксо, за да направите по-интересни геометрични фигурки по ноктите. Ако не разполагате със специалните самозалепващи се линийки, различните видове тиксо също вършат работа, стига да сте по-сръчни с ножичката. Може да си помагате и с пинсета. За целта може да сложите по-светъл лак за основа. След като изсъхне, по средата да залепите една лента и лакирате с друг лак от двете страни. Накрая махате лепенката и имате по-нестандартен маникюр.

5. Много известни личности харесват така наречения хромиран маникюр. Но за него трябва да си купите специален прах, който се нанася върху основа. Ако не разполагате с такъв, може да ползвате от любимите си сенки за нокти. Е, ефектът не е същият, но чрез тях ще придадете по-специален блясък на ноктите и после може да ги „запечатате“ с безцветен лак.

Как да си направите: Лесен маникюр с точки

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари