IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да подходите към продавач-консултант, за да ви обърне повече внимание

25 април 2012 14 30

Няма гаранция за това, но все пак шансът се увеличава

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако искате общуването ви с продавач-консултанта да е приятно и ползотворно, вижте следните съвети дадени от представители на тази професия за това как да подходите към тях:

Облечете се подходящо за съответния магазин. Желаете да върнете някакъв продукт, но не пазите касовата бележка. Ако сте облечени в стил близък до този на обичйните клиенти на магазина, ще е по-убедително, че действително пазарувате от даденото място.

Научете името на продавача и го използвайте често. Ако се отнасяте към консултанта като към човешко същество, вероятността и той да подходи човешки към вас е по-голяма. Когато се използва името на продавача, контактът е по-личен и той се чувства по-мотивиран да ви съдейства да си тръгнете доволен от магазина.

Ако ще звъните на отдел „Обслужване на клиенти", обадете се в сряда или четвъртък. По това време на седмицата служителите в този отдел са по-малко натоварени и има по-голям шанс да ви обърнат внимание и да бъдат любезни.

Кажете ясно какво желаете за компенсация при възникнал проблем с продукта вместо да се карате с продавача. Поискайте връщане на парите, замяна или отстъпка при бъдещи покупки, но не си изкарвайте яда върху консултанта.

Ако искате да бъде направено изключение за вас, елате в подходящото време. Най-добре е отново да изберете средата на седмицата, когато магазина ще е по-празен.

Споделете във Фейсбук и Туитър. Ако са се държали с вас неуважително или не са обърнали внимание на ваше оплакване или запитване, използвайте сайта на компанията, за да постигнете решение. Когато се свързвате с представител на компанията чрез Фейсбук или Туитър, вероятността той да бъде по-внимателен към това, което имате да кажете е по-голяма, защото все пак това е публичен форум. Напишете оплакването в любезен стил и изчакайте фирмата да се свърце с вас директно.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари

потребител ( преди 12 години )
Не съм съгласна с възгледите, изложени в тази статия. Тя ни съветва как да се съобразявам АЗ като потребител с настроението на продавача. Трябва да е обратното. Не аз да следвам настроението и "свободното" им време, а те да са любезни и отворени към мен като към купувач, за да не ме загубят завинаги.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар