IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ах, този Чичо Чарли!

3 септември 2020 18 00

Наркотиците и алкохола съсипват кариерата на Чарли Шийн

БГНЕС

Колкото и да не си го признаваме, всеки втори от нас заспива със сериала "Двама мъже и половина" или го гледа в продължение на часове през уикендите. След героите от ситкома "Приятели" или "Алф", едва ли има някой, който да не знае кой е чичо Чарли. Композиторът на детски песнички е на средна възраст, няма хубав стил на обличане, но притежава къща на плажа в Малибу, чар и завидна банкова сметка, с които привлича жените. А те му се лепят "като мухи на мед". Той обаче не е за сериозна връзка, но не им го казва на първата среща. В неговата роля влиза актьорът Чарли Шийн, чийто истински живот не се различава много от този на героя му, чийто брат - Алън Харпър, се премества да живее при него след развода. Той бързо печели прозвището Лошото момче на Холивуд, но през последните години безкрайните купони, алкохолът и наркотиците му струват доста скъпо несамо в личен, но в професионален план. 

Кой е Чарли Шийн?

На 3 септември той става на 55 години. Всъщност истинското му име е Карлос Ирвин Естевес. Макар и да е роден в Ню Йорк, той има испански корени, заради които бива кръстен по този начин. Майка му Джанет Темпълтън и баща му Мартин Шийн (Рамон Естевес), са актьори. 

Чарли има двама братя - Рамон и Емилио, както и една сестра - Рене. Израснали във фамилия, която се занимава с кино и продуциране, и тримата проявяват интерес към кариера в Холивуд. Първи дебютира Карлос - само на 9 години той е статист в „Екзекуцията на редник Словик” (1974), където участва баща му. Като тийнеджър, заедно с приятелите си Шон Пен и Роб Лоу, той се опитва да продуцира и режисира множество нискобюджетни филмчета. 

Шийн учи в гимназията в Санта Моника, където се откроява като атлет и влиза в бейзболния отбор. Там се състезава с друга звезда - Робърт Дауни Джуниър. Малко преди да завърши, той е изключен заради лошо поведение. Тогава започва уроци по актьорско майсторство. 

Как започва кариерата му? 

Един от първите му сериозни ангажименти е в трилъра "Червена зора" през 1984 г. После му дават епизодични роли в телевизионни продукци, но две години по-късно е забелязан за военната драма на Оливр Стоун „Взвод“, който по-късно печели четири Оскара. Там той влиза в ролята на млад войник във Виетнам. След това известният сценарист го кани за друг свой проект - „Уолстрийт“, където да изиграе брокер. 

През 90-те Шийн участва в три блокбъстъра - "Млади стрелци", "Професионална безболона лига" и Смотаняци", където показва, че го бива и в комедийните роли. Появява се на екран и със своя баща. 

Запленен от славата на Холивуд, в края на 90-те той създава продуцентска компания заедно с Брет Майкълс. През 2000 г. пък приема предложението да замени Майкъл Фокс в хитовия сериал „Спин Сити“.

През 2003 г. Чарли Шийн се снима в "Страшен филм 3", после влиза в сериала "Шеметен град", за да дойде ред на ролята, с която всички го свързват и до днес - на чичо Чарли - вечният ерген. 

"Двама мъже и половина" му носи най-голяма слава

Американският сериал на CBS стартира през 2003 г. и е на екран близо 12 години. Благодарение на него Чарли Шийн се превръща в най-скъпо платената звезда в комедийния жанр. През 2007 г. хонорарът му достига 300 000 долара само за един епизод, докато през 2011-а сумата от 1 800 000 долара.

В продукцията Чарли Харпър свири на пиано и измисля забавни песнички за деца и различни реклами. Той обаче не познава клавишите извън снимачната площадка и се налага да бъде дублиран от композитора Грант Гейсман. 

Животът на чичо Чарли е един безкраен купон, където наред с хубави жени, скъп алкохол, той намира време за проблемите на брат си и неговото дете - Джейк. Двмаата братя често спорят с майка си и имат интересни разговори за живота: 

Алън: Ти живееш в някакъв измислен свят. Парите не падат просто така от небето.

Чарли: Очевидно е, че никога не си стоял под стриптийзьорка, която се спуска по пилона с главата надолу. 

След началото на снимките на сезон номер 8 от хитовия сериал (през 2010 г.), Чарли вече има проблеми с алкохола и наркотиците, заради които губи своята работа. Той спретва жесток скандал на продуцента Чък Лори и бива уволнен, което води и до "убийството" на неговия герой. След него Аштън Къчър бива нает за ролята на милиардера Уолдън Шмидт, който купува неговата къща и получава наследство - Алън Харпър, неговото дете и прислужницата Бърта. 

"Аз съм различен, същността ми е различна, мозъкът ми е различен, сърцето ми е различно. Аз имам тигърска кръв, човек", казва Чарли Шийн, наричайки своите колеги от продукцията "идиоти". 

Лошото момче на Холивуд 

Чарли Шийн има потенциал да играе в още по-големи филми и телевизионни продукции, но заради любовта му към чашката и цигарите, а в последствие и наркотиците, той постепенно започва да пропада. 

В средата на октомври 2018 г. актьорът дава специално интервю, в което разказва за най-големите си зависимости. 

"В най-тежките ми дни се чувствах изключително безпомощен", признава той. 

Чарли Шийн

БГНЕС

Звездата обяснява, че всяка нощ излизал от дома си с добри намерения, но накрая се напивал, взимал различни опиати и се озовавал с непознати жени или "свестни хора, които трябвало да разчистват безредиците му". 

"Уморих се да се извинявам за неща, които не помня“, допълва Шийн. 

През последните 30 години актьорът няколкократно попада в основните заглавия на вестниците и списанията заради непристойното си поведение. Той е бил арестуван заради сбиване, каране в нетрезво състояние, вандализъм и други. Освен с тези си прояви, той е известен привърженик на платената любов. 

Жените в живота на чичо Чарли

Шийн винаги е говорил за личния си живот и няколкократно е изтъквал колко голям любовник е. В едно свое интервю той казва, че е дал близо 50 000 долара наведнъж за проститутки, като за толкова много години е спал с над 5 000 жени, като бройката продължава да расте. 

Малко след като напуска "Двама мъже и половина", той затъва още повече, като освен алкохол и наркотици, живее с различни порно звезди. За да не разкрият тайната му, той плаща редовно на изнудвачи, които имат негови пикантни снимки. 

Чарли Шийн има бурен семеен живот, като се жени и развежда три пъти. Като млад той е бил сгоден за своята колежка Кели Престън. Впоследствие двамата се разделят и той има кратки афери с порноактрисите Джинджър Лин и Хезер Хънтър. 

Първото му дете се ражда през 1984 г. Касандра Джейд Естевес е плод на неговата ученическа любов с Пола Профит, но с нея не успява да изгради семейство. През 1995 г. Шийн се врича във вярност на модела Дона Пийл. Бракът им обаче не продължава дълго - само година. 

Между 2002 и 2006 г. Чарли е женен за клрасавицата Дениз Ричардс, която го дарява с две дъщери - Сами и Лола Роуз. Двамата имат голяма любов, но накрая тя завръшва с един от най-скъпите разводи в Холивуд и съдебна заповед, с която той не може да се доближава до нея и децата. Актрисата получава 40 млн. долара и настоява за процент от приходите на мъжа си от "Двама мъже и половина". Няколко години след това тя споделя в интервюта, че дъщерите й не познават добре своя татко, защото той вечно бил, пиян, дрогиран или на поредното парти, заради което ги пренебрегвал постоянно. 

През 2008 г. звездата се жени за поредната жена в своя дълъг списък - актрисата Брук Мюлер. От нея той има две момчета, които са близнаци. След развода те остават под опеката на своята майка. А до него се стига след няколко пиански свади. При последната Шийн заплашва жена си с нож. Заради непрестанните скандали, след това тя има психични проблеми и дори влиза за известно време в клиника. 

Тежка диагноза и ново начало 

През 2015 г. Чарли Шийн обявява публично, че е ХИВ-позитивен и се лекува близо четири години. Той поясни, че е изнудван от порно звезда, която знае за тежката диагноза и затова е принуден да разкрие дълго пазената си тайна. 

"Трудно се приемат тези три букви, знаете. Те са повратна точка в живота на човек", казва той. 

Чарли Шийн

След признанието, срещу звездата от "Двама мъже и половина" са заведени множество искове от жени, които са имали интимни контакти с него и изрично посочват, че той не ги е предупредил, че има СПИН. По тези обвинения обаче Шийн твърди, че истината е друга и дамите, с които е правил секс без презерватив, вече са били информирани.
 
От 2016 г. до момента, Чарли Шийн започва да води по-здравословен начин на живот и се опитва да откаже наркотиците, алкохола и цигарите. Така през 2018-а той има необичаен празник - една година трезвеност. 

"Това се случи вчера! Страхотен момент от моя нов живот", пише той в Twitter и благодари на хората от програмата за анонимни алкохолици, които са му подали ръка. 

"Опитвам се да не мисля прекалено задълбочено, но съм развълнуван, че направих някои промени, които ми позволиха да направя доста готини неща в професионален план", обяснява той в свое интервю през 2019 г. 

На 4 юли тази година за актьорът отбеляза още една победа - цяла година без тютюнев дим, което е голоям напредък за пушач като него. Тогава той пише в профилите си в социалните мрежи, че ако можеше да се върне назад във времето, никога нямаше да пропуши. 

„Вече не прекъсвам хората. Не губя неща. Много съм прецизен. И децата ми наистина виждат този супернадежден човек. Те могат да разчи

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари