IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маколи Кълкин - детето на Холивуд, което искаше да избяга от славата

27 август 2020 18 00

Вчера актьорът стана на 40 години

Снимка: БГНЕС

Колко пъти сте гледали филма "Сам вкъщи"? Бъдете честни със себе си. Ние ще си признаем и ще кажем, че е повече от колкото можем да преброим. Коледите ни преминаваха пред телевизора и заедно с цялото семейство се смеехме как малкият Кевин Макалистър успява да се справи с двама страшни крадци.

"Сам вкъщи" излиза точно за Коледа през 1990 година. Това е моментът, до който всички деца искаха да бъдат оставени сами у дома. След като видяха какво може да им се случи обаче малчуганите решиха, че е по-добре да бъдат до родителите си колкото се може по-дълго. Въпреки че е описван като комедия, някои критици определят филма и като ужас, който цели да изплаши децата и да ги накара да не изпускат мама и татко от поглед.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Macaulay Culkin (@macaulay_culkin_) on

Маколи Кълкин прави невероятна игра като Кевин Макалистър и веднага се превръща в холивудска звезда. Тогава момчето е само на 8 години, а в сметката му вече има милиони долари. Богатството и славата обаче стават най-големия враг на Кълкин и той усеща с пълна сила какво значи да си детето на Холивуд.

Не толкова щастливо детство

Маколи Кълкин се ражда на 26 август 1980 година в Ню Йорк. Той е третото от общо седем деца в семейството на Кристофър Кълкин и Патриша Брентруп. Двамата така и не сключват брак, но живеят на семейни начела. Въпреки че Маколи ще натрупа огромно богатство само след няколко години, в началото на детството си той и семейството му живеят доста бедно.

Деветимата души трябва да се сместят в малък апартамент, а стаите не стигат за всички. Според Бил Хопкинс, който дава първата роля на Кълкин, когато той е на 6 години, актьорът е лазил под седалките на театъра, за да търси стотинки, които зрителите са изпуснали по време на представлението. 

Бащата на бъдещата звезда е бил също актьор, който обаче не получавал достатъчно роли, за да издържа семейството. Вместо това Кристофър си е намерил работа в местната каталоческа църква, а Патриша е работила в кол център. Заплатите никога не стигали. 

8-годишната звезда

За щастие на семейство Кълкин, Маколи има огромен талант, който се забелязва веднага от филмовите продуценти. Въпреки че славата му започва след участието в "Сам вкъщи", първата роля на момчето е във филма "Чичо Бък", където си партнира Джон Кенди. Актьорът се справя повече от чудесно и това води до големия му пробив в Холивуд. 

През 1990 година зрителите се запознават с Маколи Кълкин и веднага се влюбват в русолявато момче със големите очи. В "Сам вкъщи" звездата си партнира отново с Джон Кенди и режисьора Джон Хюс, с които се запознава докато снима "Чичо Бък". Филмът се появява тъкмо за Коледа и оттогава-насам е задължителен за всяко семейство. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Macaulay Culkin (@macaulay_culkin_) on

Маколи получава първия си голям чек, на който пише 110 хиляди долара. Добрата му игра води до номинация за "Златен глобус" и наградите "Американска комедия" и "Най-добър млад актьор". Интересът на зрителите към младата звезда кара създателите на "Сам вкъщи" да направят продължение.

Така се появява "Сам вкъщи: Изгубен в Ню Йорк", където Кевин и семейството му трябва да заминат на почивка в Маями, където да прекарат Коледа. Вместо това момчето се губи на летището и взима друг полет, който го отвежда в Ню Йорк. Там той отново се среща с лошите крадци от първата част, но този път нещата са по-сериозни, тъй като Кевин не е у дома. 

Напрежението обаче е само на екран. Кълкин е повече от спокоен докато снимка филма, тъй като банковата му сметка набъбва с още 4.5 млн. долара. Следват още няколко роли в известни филми, които носят още повече пари на момчето-чудо. Може да го гледате в "Моето момиче" и "Ричи Рич". 

Именно в "Моето момиче" Маколи показва истиския си талант. Това е историята за една млада любов, която обаче не получава своя щастлив край. Във филма актьорът получава и първата си целувка изобщо. По време на сцена той трябва да целуне колежката си Ана Клъмски и двамата дори печелят наградата на MTV за най-добра екранна целувка.

Според режисьора на филма, перфектният кадър е отнел 15 дубъла, но все пак всичко си е заслужавало.

Баща му завижда за успеха

За съжаление на Маколи, богатството му е далеч от него. Тъй като няма навършени 18 години, той няма право да се разпорежда с финансите си. Затова баща му решава да напусне работа и да се превърне в мениджър на сина си. Кристофър печели слава на гърба на момчето и дори се превръща в един от най-влиятелните мъже в Холивуд през 1993 година.

Понякога обаче актьорите изпитват трудности и някои роли не се получават по начина, по който им се иска. Тогава критиците са безпощадни и филмите им губят пари и се провалят в бокс офиса. Така се случва и с "Ричи Рич", който не успява да се прескочи летвата, която "Сам вкъщи" поставя. Това разгневява Кристофър и той излива цялата си ярост върху Маколи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Macaulay Culkin (@macaulay_culkin_) on

През 2018 година актьорът признава през Марк Марон, че баща му е го е тормозел както физически, така и психически. Кълкин добавя, че Крисофър е ревнувал от успеха на сина си и затова е реагирал по този начин. "Аз успях да постигна това, към което той се стремеше цял живот. А бях само на 10 години". 

Време за почивка

След огромния си успех в "Сам вкъщи" Кълкин получава роля след роля, което сериозно го изтощава. Затова през 1994 година той решава да си вземе малко почивка от Холивуд. Освен умората, актьорът изпитва и сериозни проблеми у дома. Семейството му се разпада, а родителите му се развеждат. Връзката с баща му започва да се къса и наяве излизат още истини за поведението на Кристофър.

Според различни медийни издания, той не само е бил агресивен към Маколи, а и към Патриша. Докато тя е била бременна, Кристофър я е удрял на няколко пъти и я е заплашвал с убийство. Когато разводът е финализиран през 2015 година, всичките седем деца остават да живеят с майка си. 

Желанието на Кълкин за по-скромен и спокоен живот се сбъдва. Той решава да се запише в частно училище в Манхатън и да бъде като другите деца. За съжаление, само няколко години след развода актьорът губи две от сестрите си. Дженифър умира от свръх доза, а Дакота загива в автомобилна катастрофа. 

Почивката за актьора не се изразява само като отказване от Холивуд. Въпреки че остава да живее с майка си след развода, Кълкин скоро осъзнава, че ще е най-добре сам да взима решения за живота си. През 1995 година той подава молба за отделяне от родителите си и иска сам да управлява финансите си. 

Брак на 18 години

След като се отказва от актьорството на 15 години, Кълкин започва да заляга над учебниците. Записва се да учи в частно училище, където се запознава с актрисата Рейчъл Минър. Двамата се женят, когато са на 18, но връзката не е изрядна. През двете години, в които са заедно, съпрузите се карат и се събират на няколко пъти. Най-накрая те решават да се разведат през 2002 година. 

Докато са заедно Кълкин и Минър се наслаждават на личния си живот, опитвайки се да стоят далеч от светлината на прожекторите. Присъстват на няколко светски събития, но повечето време прекарват у дома в гледане на филми, грижа за животните и други семейни дейности. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Macaulay Culkin (@macaulay_culkin_) on

Въпреки че са богати, двамата решават да направят сватба, на която няма охрана. Вместо покани те карат гостите си да следват улики, за да намерят мястото на церемонията. Всеки един е получавал подсказки, коит постепенно го водят в къща в Кънектикът. Целта на всичко това е някои от гостите да не се изкуши и да издаде всичко на медиите. 

Новата любов

След развода си и няколко години като ерген, Кълкин започва да се среща с Мила Кунис. Двамата напълно си подхождат, тъй като израстват под светлината на прожекторите. Звездите дълго време успяваха да скрият отношенията си от медиите, но папараците все пак ги снимаха заедно и всичко излезе наяве. За съжаление, и тази връзка не издържа и приключи през 2011 година. 

След раздялата Мила казва, че краят е бил наистина ужасен. "Беше тежка, тежка раздяла. Оплесках нещата". Според някои медии, причината за краха в отношенията е била наркотичната зависимост на Кълкин, но той отрича. "Не съм се друсал с шест грама хероин на месец". 

Проблеми със закона 

През 2004 година Кълкин е арестуван в Оклахома за притежание на 17 грама марихуана, 16 милиграма алпрозолам и 32 милиграма клоназепам. Прекарва няколко часа в затвора, но е освобен срещу гаранция от 4000 долара. През октомври същата година той пледира невинен по обвинения в притежание на наркотици. По-кънос обаче си променя мнението и се признава за виноновен. Получава три едногодишни условни присъди и е осъден да плати 540 долара на съда.

Въпреки че многократно твърди, че не е зависим от наркотиците, медиите постоянно определяха Кълкин като наркоман. Много от изданията публикуваха негови снимки, на които той изглежда твърде блед или е в безпомощно състояние. Все пак, истината е, че актьорът никога не е имал проблеми. 

Колкото до вида му, той просто не му пука как изглежда пред камера и не се притеснява от хорското мнение. Може да не е бил зависим от наркотиците, но Кълкин е имал друг порок. Още като малък е започнал да пуши цигари, лимитирайки ги до една-две на ден. Постепенно това число се увеличава и стига до 60 цигари на ден. 

Завръщането 

За разлика от други актьори, Кълкин успява да се сдобие с възможността да си избира ролите. Той трупа огромно богатство, когато е само дете и това му позволява да не се съгласява с проекти, които не му харесват. Той решава да се завърне към актьорството, но този път избира да играе на сцена.

Маколи играе в пиесата "Madame Malville", където влиза в ролята на 15-годишен студент от Париж, който е прилъстен от учителката си по френски - Клаудия. Двамата се потапят в света на изкуството и любовта. Пиесата не привлича много внимание, а критиците не смятат, че театъра е подходящ за Кълкин. 

През 2006 година актьорът пише и първата си книга - "Junior", която е вдъхновена от личния му живот. В нея може да намерите детайли от детството му, емоционални проблеми, с които е трябвало да се справя, цената на славата и връзката с баща му. Изданието обче не се приема добре от публиката и от феновете, които вече не следят с такъв интерес живота на Маколи. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Macaulay 'Instagram' Culkin (@culkamania) on

Кариерата на актьора може и да не е толкова бляскава като преди, но истинското завръщане е това в реалността. След като се отдава на охолен живот, пълен с момичета и купони, Кълкин най-накрая постъпва като зрял човек. Днес пуши все по-малко и отделя повече внимание на себе си.

Нов живот и истинската любов

Новият живот на Кълкин включва и нова любов. Това е актрисата Бренда Сонг. След като дълго време пазеше връзката си в тайна, актьорът сподели пред Ана Фарис, че приятелката му го глези доста често. "В момента съм с една жена, която е толкова добра към мен, че направо не мога да повярвам, че човек е способен на такива неща", казва той. 

Наскоро Маколи основа и своя марка, наречена "Bunny Ears". В описанието пише, че тя ще се занимава с промотиране на по-здравословен начин на живот, поддържане на дълги връзки и грижа за психическото здраве. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Щерю ( преди 3 години )
В "Сам вкъщи" единият бандит му вика: - За Коледа Вашите ще ти подарят надгробна плоча!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар