IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ема Стоун се договори за "Круела 2"

16 август 2021 11 00

Сделката идва на фона на скандалите между Дисни и Скарлет Йохансон

Снимка: Getty Images

Филмът "Круела" излезе през май месец, но вече има готова сделка за неговото продължение. 

Според Hollywood Reporter, Ема Стоун, която влиза в главната роля, вече се е договорила за "Круела 2" и снимките може да започнат до една година. Сделката идва на фона на скандалите между Дисни и Скарлет Йохансон относно премиерата на "Черната вдовица". Филмът дебютира едновременно на големия и малкия екран, като актрисата твърди, че това не е било споменато в договора и тя е получила заплащане само от печалбите на продажба на билети. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cruella (@disneycruella)

Йохансон твърди, че договорът й бил нарушен, след като "Черната вдовица" е бил пуснат и по Disney+. След като съдебният иск беше подаден от Дисни излязоха с изявление, в което наричат жалбата "изключително тъжна и притеснителна, защото не взима предвид ужасните последици от пандемията от коронавирус". Отговорът на няколко холивудски организации и актьорски сдружения не закъсня, като те казват, че Дисни се опитват да се скрият зад пандемията и по този начин да не поемат отговорност за грешките, които са допуснали. "Дисни трябва да се засрамят от начина си на поведение и тактиките, които използват", казва Габриела Картеис. 

По време на оповестяването на печалбите на Дисни, главният изпълнителен директор Боб Чапек също говори по темата. "Ще кажа, че от началото на пандемията сме създали хиляди договори с различни таланти. И преговорите минаха много, много добре. Надявам се тази тенденция да се запази и в бъдеще", споделя той пред колегите си. Допълва, че няма да позволи на медиите да провалят отношенията му с партньорите и да създадат ненужно напрежение. 

Що се отнася до втория филм за Круела, режисьорът Крейг Гилеспи и сценаристът Тони Макнамара също се завръщат. В тазгодишния хит се разказва за събитията от 80-те години на миналия век и как момиченцето Естел се превръща в злодея Круела. Премиерата на филма беше на 28 май едновременно по кината и в Disney+. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cruella (@disneycruella)

До днешна дата "Круела" е спечелил 85 млн. долара в домашния боксофис и 221 млн. долара в глобалния. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари