IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нина Добрев с първа награда като режисьор

7 март 2022 14 40

През последните дни актрисата имаше двоен повод за празнуване

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Нина Добрев изкачи кариерата си до нови висини!

Актрисата, станала известна от сериалите „Дневниците на вампира“ и „Деграси“, успя да спечели първа награда като режисьор по време на фестивала Mammoth в Калифорния. Добрев постигна успеха с дебютния си филм The One, а щастливата новина беше споделена от самата нея в социалните мрежи.

В серия от снимки в Instagram Нина сподели кратко съобщение, в което казва, че е изключително благодарна за наградата. „Целият фестивал беше прекрасно приключение! Благодаря на всеки за милите думи на подкрепа за този дебютен филмов режисьор. За мен значи повече, отколкото си мислите. И разбира се, огромни благодарности на моя екип и актьорски състав, без които нищо от това нямаше да е възможно“, написа Добрев.

Актрисата спечели наградата за най-добър режисьор с 12-минутния си филм The One. Късометражният проект е психологически трилър, който изследва ролята на Бог в ерата на технологиите и морала на дизайнерските бебета. В него участват Райън Армстронг, Мадлен Брюер, Съмър Фонтана, Индия Мур и Оливър Спенсман.

В интервю за Collider Добрев споделя защо е застанала от другата страна на камерата. Тя разкрива, че се е опитала да режисира един епизод на сериала „Дневниците на вампира“, но е била един от малкото хора, на които е била отказана тази възможност. „Отдавна чакам да стана режисьор. Знаех, че това е нещо, което исках да направя от дълго време“, споделя Нина.

Допълва, че винаги е била много близка с операторите и режисьорите на снимачните площадки на филмите си и ги е питала хиляди неща, опитвайки се да научи всичко за тяхната професия. „Именно затова, когато трябваше да вляза в тази роля, се чувствах доста подготвена. Очаквах да бъда доста по-нервна, но не бях. Бях доста спокойна“, категорична е Добрев.

Уверена е, че мястото ѝ е сред режисьорите, но все още не лети в облаците. Признава, че има още много неща, които трябва да научи и затова се доверява на много по-опитни хора в индустрията. „Заобиколена съм от невероятни хора, които са най-добри в това, което правят и се опитват да ми помогнат в моето пътешествие към режисурата“.

Що се отнася до филма The One, Нина споделя, че централната му тема е моралът. „Малко от него е вдъхновено от мен и през какво съм минала. Наскоро замразих яйцеклетките си и минах през този процес. Бях много шокирана да науча за идеята за дизайнерски бебета“, казва тя. Актрисата е категорична, че засега не обмисля да забременява, но все пак е научила много за процеса. Била е изненадана от това, че в днешно време човек може да избира пола, цвета на очите, цвета на косата и дори височината на бебето си.

„Именно това създаде идеята и ме накара да изследвам дали всичко това е добре, или не. И къде е моралът, когато се опитваш да си играеш на Бог в днешно време. Преди беше природа срещу природа, а сега по-скоро е природа срещу технология“, категорична е Добрев.

Актрисата се чуди какво би се случило след 20 години и дали ще бъде възможно бъдещите родители да интервюират бебетата си преди тяхното раждане.

Двоен празник в дома на Нина и Шон Уайт

Освен че Добрев успя да спечели първата си режисьорска награда, тя имаше още един повод за празнуване – пенсионирането на приятеля си Шон Уайт от спорта.

Преди няколко дни, актрисата организира специално парти за сноубордиста, на което беше поканила най-близките им приятели. Снимки от купона бяха публикувани в социалните мрежи и на тях може да се види, че Нина не е пестила сили, за да зарадва любимия си. Всичко е било организирано в Microsoft Lounge в Лос Анджелис, а част от гостите, включително и Нина, са носили червени перуки в чест на рижавата коса, с която Шон се подвизаваше дълги години на бялата писта.

Миналия месец Уайт обяви, че се оттегля от спорта след петата си поредна зимна Олимпиада. Той е най-награждаваният сноубордист в света, печелейки три олимпийски златни медала. В допълнение към това, Шон е и най-награждаваният атлет в зимни игри с общо 18 отличия. Въпреки че на последната Олимпиада не спечели медал, завършвайки четвърти във финалите, Уайт намери утеха в Нина Добрев.

„Аз съм впечатлена от теб. Не мога да бъда по-горда. За всичко, което си постигнал през последните 20 години като състезател и като човек. Ти си единствен от своя вид. Ти си истински герой и ме вдъхновяваш всеки ден“, написа актрисата в социалните мрежи през февруари. Тя допълни, че краят на една глава означава началото на нова, още по-вълнуваща.

Шон и Нина са заедно от две години, като показват изключителна близост и подкрепа в социалните мрежи. Засега обаче двамата не мислят за брак или бебета, наслаждавайки се на времето си заедно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари