IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джони Деп може да се завърне във „Фантастични животни“

16 август 2022 14 40

Той беше заменен от Мадс Микелсен

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Мадс Микелсен казва, че е напълно възможно Джони Деп да се завърне към ролята си във „Фантастични животни“ след победата му в съда срещу Амбър Хърд.

59-годишният Деп изигра Гелърт Гриндълуолд във втория филм от поредицата – „Фантастични животни: Престъпленията на Гриндълоуд“ през 2018 година, но две години по-късно напусна заради продължаващата му тогава битка с бившата му съпруга. Двамата се съдеха дълго време заради публикация от страна на Амбър Хърд, в която тя твърди, че е жертва на домашно насилие. Въпреки че името на Джони не се споменаваше, малко по-късно актрисата поиска ограничителна заповед срещу него, казвайки че се страхува за живота и безопасността си.

Джони Деп,

Снимка: БГНЕС

Отделно от това, Деп съдеше британския таблоид „Сън“ заради статия, в която е наречен „бияч на жени“. Хърд беше един от основните свидетели в защита на вестника, като съдията във Великобритания реши, че няма защо да присъжда победата на Джони. В официалните съдебни документи се казва, че „Сън“ са имали пълното основание да използват „бияч на жени“ и е имало достатъчно доказателства за тях, за да нарекат Деп по този начин.

Все пак, на 1 юни, актьорът от „Карибски пирати“ успя да извоюва най-важната победа в съда, изчиствайки името си и премахвайки от него обвиненията за домашно насилие и изнасилване, направени от страна на Хърд. Тя успя да спечели само малка сума от контраиска, който подаде. В момента и двете страни са подали молби за обжалване на присъдите на съда.

Що се отнася до Мадс Микелсен, той беше избран като заместник на Деп в третия филм от фантастичната поредица – „Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“, който направи премиерата си този април. Актьорът обаче намекна, че вратата може би се е отворила малко по-широко за Деп, като е съвсем вероятно той да се завърне в потенциалните продължения.

„Очевидно, сега, посоката се промени – той спечели делото, така че да видим дали ще се върне. Много е вероятно. Аз съм голям фен на Джони“, каза Микелсен пред Deadline. По думите му, Деп е невероятен актьор, който върши чудесна работа на екран. Категоричен е, че по никакъв начин не може да копира колегата си и дори не се е опитвал, защото това е щяло да бъде „креативно самоубийство“.

„Беше трудно. Феновете му са много, много мили, но са и много инати. Не съм говорил много с тях, но разбирам защо сърцата им са били разбити“, казва още Микелсен.

„Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ имаше най-лошия премиерен уикенд от всички филми за Хари Потър до днес. Засега няма новини за потенциално продължение, въпреки че писателката Дж. К. Роулинг изяви желание поредицата да бъде с общо пет филма.

През април Микелсен разкри защо драстичната промяна във визията на Гриндълуолд не е била коментирана във филма. „Това беше много очевидно. Всеки знае защо актьорите се смениха. Целият свят го знае. Надяваме се зрителите да приемат добре тази промяна“, каза актьорът. Допълва, че би му харесало да обсъди промяната с Джони, но не е имал тази възможност.

По време на делото Деп не коментира дали би се завърнал в ролята си на Гриндълуолд, но беше категоричен, че няма отново да го видим като капитан Джак Спароу. Въпреки че е искал да се сбогува подобаващо с героя, надявайки се на още един филм, Джони заяви, че не желае да работи повече с Disney заради отношението към него преди произнасянето на присъдата.

Джони Деп и Ал Пачино – комбинацията, която искаме

Докато всеки се чуди дали Джони Деп ще се завърне в евентуално продължение на „Фантастични животни“, той вече работи по следващите си проекти. След като стана ясно, че ще играе крал Луи XV, сега се говори, че ще режисира първия си филм от 25 години насам и то в доста добра компания.

Актьорът се завръща зад камера с продукцията „Модиляни“- биографична драма за италианския артист Амедео Модиляни. Ал Пачино ще бъде продуцент заедно с Бари Навиди.

Базиран на едноименната пиеса на Денис Макинтайър и адаптиран за екран от Йежи и Мери Кромоловски, действието в „Модиляни“ се развива през 1916 година в Париж и разказва за родения в Италия художник и скулптор Амедео Модиляни. Според описанието на филма, артистът, отдавна имащ се за критичен и комерсиален провал, преминава през бурни и изпълнени със събития 48 часа, които ще се превърнат в повратна точка в живота му, в крайна сметка затвърждавайки репутацията му на артистична легенда.

„Сагата за живота на г-н Модиляни е тази, която, за мен, е невероятна чест да представя на екрана“, казва Деп в официално изявление. Допълва, че животът на артиста е бил изпълнен с трудности, но все пак завършва с триумф. „Това е универсална човешка история, с която всички зрители могат да се идентифицират“, завършва Джони.

Филмът е поредното усилие на Деп да рестартира кариерата си след процеса му срещу Амбър Хърд. Журито установи, че бившата му съпруга го е наклеветила с публикацията си в Washington Post от 2018 година, в която споменава, че е жертва на домашно насилие. Въпреки това, съдебните заседатели също така установиха, че Джони е клеветил Хърд чрез своя адвокат по време на делото.

Въпреки че Холивуд се отдръпна от Деп, той успя да си намери работа с европейски продуцентски компании. Актьорът ще играе ролята на противоречивия крал Луи XV в предстоящия филм на френската режисьорка Майвен льо Беско. Историческата драма Jeanne du Barry вече започна снимки в Париж и Версайския дворец.

Jeanne du Barry ще бъде първата голяма актьорска роля на Деп след независимия филм Minamata от 2020 година, в който той играе военния фотограф У. Юджийн Смит. Същата година Джони беше принуден да напусне „Фантастични животни“, след като загуби делото си за клевета срещу „Сън“.

Актьорът, известен най-вече с „Карибски пирати“ и „Суини Тод“, направи своя режисьорски дебют през 1997 година със „Смелият“, в който играе заедно с Марлон Брандо. Филмът беше критикуван и осмиван, като беше наречен „надут и неправдоподобен“. Оттогава Деп не е режисирал, но е продуцирал филми, включително „Хюго“, „Самотният рейнджър“ и „Минимата“.

Джони Деп,

Снимка: БГНЕС

„Модиляни“ също така ще бележи поредното сътрудничество между Пачино и Навиди, които са работили заедно по The Merchant of Venice от 2004, Wild Salome от 2011 и Salome от 2013 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари