IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Короната“ спира снимки заради смъртта на кралицата

9 септември 2022 11 00

Елизабет остава най-дълго управлявалият монарх на Великобритания

Имелда Стонтън като кралица Елизабет. Снимка: Getty Images

Имелда Стонтън като кралица Елизабет. Снимка: Getty Images

Сериалът „Короната“ се включи към множеството звезди и държавни лидери по света, отдавайки почит на кралица Елизабет II след смъртта ѝ на 8 септември.

Продукцията на Netflix спира снимките си за няколко дни, за да отдаде заслуженото на най-дълго управлявалият монарх в историята на Великобритания. „Короната“ разказва именно за живота на Елизабет и цялото ѝ семейство, започвайки историята си от смъртта на крал Джордж VI, а в момента се снима пети сезон, в който се очаква да влязат героите на принцовете Уилям и Хари, както и на Кейт Мидълтън.

„Короната е любовно писмо към кралицата и нямам какво да добавя за момента, освен мълчание и уважение“, каза създателят Питър Морган в официално изявление пред Deadline.

Режисьорът Стивън Долдри преди беше споделил, че екипът на сериала има готов план в случай на кончината на Елизабет II. „Никой от нас не знае точно кога ще настъпи този момент, но ще е правилно и достойно да покажем уважение към кралицата. Ще бъде нещо обикновено и ще покаже нашето уважение. Тя е световна фигура и получава нашето уважение“, сподели той още през 2016 година.

Шестият и финален сезон на „Короната“ е поръчан от Netflix, но засега не се очаква да включва драмите от последните години. Тоест няма да видим разпада на кралското семейство, преместването на Хари и Меган във Великобритания, развалените връзки между роднини и скандалното интервю пред Опра Уинфри. Засега не е ясно дали Netflix ще успее да завърши петия сезон преди насрочената премиера през есента.

Клеър Фой спечели три награди „Еми“ за играта си като кралицата през първи и втори сезон, включително и статуетка през 2021 година за гост присъствието си в четвърти сезон. Тя се появи като сцена от миналото. След нея юздите бяха поети от Оливия Колман, която игра в трети и четвърти сезон, като също спечели награда „Еми“. Имелда Стонтън ще бъде кралица Елизабет II в предпоследния и последния сезон.

Стонтън призна, че информираността на публиката относно живота на кралицата е била изнервяща, докато се е подготвяла да се въплъти в измислената версия на монарха. „Мисля, че моята роля е малко по-трудна, защото сега показвам кралица, с която сме малко по-запознати“, каза актрисата пред радио BBC миналата година.

Шестият сезон на „Короната“ вече е избран за продукция, а търсенето на актьори също започна. Принц Уилям ще бъде изигран от двама души, които ще се сменят в хода на събитията. Първо ще видим 16-годишния Руфъс Капма, а след това на негово място ще се появи 21-годишният Ед Маквей. Кейт Мидълтън пък ще бъде пресъздадена от Мег Белами.

Кралица Елизабет II беше най-дълго управлявалият монарх в британската история, възкачвайки се на трона през 1952 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари