IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тъжната Даяна и усмихнатите Уилям и Хари – първи снимки от „Короната“

18 октомври 2022 09 00

Обратното броене до 9 ноември започна

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Новият сезон на „Короната“ е готов за своя дебют.

От Netflix пуснаха първите снимки от сезон пет на кралската драма, в които са включени всички нови актьори, влизащи в ролите на познати персонажи. Кралица Елизабет II и принц Филип са начело не само на Великобритания, но и на поредицата от кадри, която включва още принцеса Даяна, младите Уилям и Хари, принц Чарлз и принцеса Маргарет.

Действията, развиващи се през 90-те години на миналия век, показват разрива в отношенията на Даяна и Чарлз и началото на развода им. На снимката, публикувана от Netflix, се вижда Елизабет Дебики в ролята на принцесата на Уелс, носеща блестяща синя рокля по време на звездно събитие. От кадъра си личи, че Даяна си мечтае за всичко друго, но не и да бъде сред толкова много хора, като главата ѝ отново е наведена, а раменете ѝ са прегърбени.

В друга снимка виждаме съвсем различна емоция по лицата на принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс, които са навън сред обикновените хора и наблюдават фойерверки в небето. В ролите им влизат съответно Доминик Уест, който поема щафетата от Джон О'Конър, и Оливия Уилямс, която наследява Емералд Фенел. Малко по-късно обаче се вижда, че Чарлз и Даяна все пак са заедно за пред обществото, махайки от лодка, на която са с младите Уилям и Хари, изиграни от Тимъти Самбор и Теди Хаули.

По думите на Елизабет Дебики, този сезон ще се доближава максимално до реалността, тъй като продукцията вече навлиза в етап от историята, където е имало камери и постоянно информационно съдържание, от което да се черпи вдъхновение. „Даяна беше най-сниманият човек по онова време. Като актьор, сякаш огромно цунами от информация връхлетя към мен. Но аз щастливо плувах в него“, допълва тя.

Доминик Уест казва, че хората вече напълно разбират, че сериалът не е просто имитация, а се опитва да се доближи до истинските събития, сменяйки актьорите си на всеки два сезона, за да бъде напълно в крак с разказваното време. „Това е мястото, където шоуто живее – във въображаемите разговори от личния им живот, за които никой не знае“, споделя актьорът. По думите му, личните преживявания на героите са описани от невероятните сценаристи, които предварително са направили изчерпателни изследвания и не пропускат нито един детайл от реалността.

В пуснатите снимки от Netflix също се виждат Имелда Стонтън като кралица Елизабет II, очевидно в Шотландия, заедно със съпруга си принц Филип (Джонатан Прайс), като и двамата носят характерен червен тартан. Стонтън поема ролята на монарх и патриарх от Оливия Колман, която изигра Нейно Величество в третия и четвъртия сезон. Прайс пък заменя Тобиас Мензис. В първите два сезона на сериала видяхме Клеър Фой като младата кралица, а Мат Смит бе нейният принц Филип.

Една от идеите на „Короната“ е, че актьорският състав трябва да се сменя на всеки два сезона, за да отбележи изминалото време. Всеки сезон обхваща приблизително едно десетилетие от живота на кралското семейство.

Сезон пет, чиито епизоди ще бъдат пуснати наведнъж по Netflix на 9 ноември, ще преведе зрителите през края на 80-те и началото на 90-те години, като това се описва като едно от най-трудните десетилетия за короната. През 1992 година, която кралицата описва като своята „ужасна година“, три от четирите ѝ деца се развеждат или разделят с партньора си, а замъкът Уиндзор е обхванат от ужасяващ пожар.

През 1992 година също така на пазара се появява и книгата „Даяна: Истинската ѝ история“ от Андрю Мортън. Първоначално никой не знае, че написаното вътре е със специалното съдействие на самата принцеса на Уелс, като авторът получава нейни звукозаписи, благодарение на срещите ѝ с доверен източник, който има достъп до двореца.

В момента „Короната“ снима своя шести и последен сезон, в който се вярва, че ще бъде показана и смъртта на принцеса Даяна през 1997 година.

Сезон пет на „Короната“ се очаква на 9 ноември, а всички излъчени до момента могат да се гледат в Netflix.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари