IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мат Смит: Принц Филип не беше фен на "Короната"

21 септември 2022 17 50

Актьорът споделя, че принц Хари го нарекъл дядо

Снимки: БГНЕС/Getty

Снимки: БГНЕС/Getty

"Короната" по Netflix набра огромен интерес още с премиерата си. Сериалът, разказващ историята на великобританското кралско семейство, поразително много се доближава до реалността, с което си спечели фенове по целия свят. В допълнение, изборът на правилния актьорски състав още повече повиши славата и "Короната" се превърна в един от най-гледаните сериали в платформата. 

След смъртта на кралица Елизабет II, продукцията спря снимки за кратко, но зрителите започнаха да гледат старите сезонни отново. Това е и причината "Короната" да е на второ място по гледаемост в Netflix, макар да не предлага нови епизоди от повече от година. 

Сега Мат Смит, който влезе в ролята на младия принц Филип в първите два сезона, споделя няколко лични спомена за срещите си с британското кралско семейство и какво е значело за него да влезе в обувките на любимия съпруг на кралицата. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

"Срещнах се със сегашния крал Чарлз и му казах, че има красиви обувки. Той ми отговори, че ги има от 30 години", разказва Смит. Спомня си, че, когато срещнал принц Хари по време на поло мач, кралската особа се пошегувала с него, взимайки ръката му и наричайки го "дядо". По думите на Смит, Хари със сигурност е гледал поне първите два сезона на "Короната", като не е сигурен дали е продължил след това. 

Що се отнася до това кой друг в семейството е гледал сериала, Смит казва, че е чул, че самата кралица се наслаждавала на епизодите. "Казаха ми, че го гледала чрез проектор всяка неделя вечер", разказва актьорът. 

Принц Филип обаче очевидно не бил фен. Смит разказва, че негов приятел е седял до покойния херцог по време на официална вечеря, когато е бил попитан дали участва в направата на "Короната". Всички ястия вече са били изкарани на масата, когато приятелят на Смит е попитал Филип дали някога е гледал сериала, а принцът отговорил, "Не бъди смешен". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

Макар Филип да не е бил фен на сериала, Мат Смит със сигурност е фен на покойния съпруг на кралицата. "Смятам, че е бил истински модернизатор, много интересен и някакси се влюбих в него. Бил е страхотен и наистина е обичал кралицата, карал я е да се смее. Били са страхотна двойка", казва актьорът.

Попитан дали е успял да отиде на погребението на кралицата, Смит каза, че го е гледал по телевизията, но майка му е била там. "Мисля, че това е част от историята. Не мисля, че някога отново ще имаме монарх, който да седи 70 години на трона. Тя видя смяната на 13 премиери и 14 президенти", разказва още британецът. Допълва, че ще гледа погребението в местен пъб заедно с приятели, защото иска да бъде в Лондон за церемонията и да я изпита по най-добрия начин. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

Миналата седмица, след като кралицата умря, създателят на "Короната" Питър Морган каза пред Deadline, че продукцията е поставена на пауза в чест на покойния монарх. "Короната е любовно писмо към кралицата и нямам нищо какво да добавя, освен тишина и уважение", заяви той. 

Режисьорът Стивън Долдри преди беше казал, че екипът има готов сценарий за това какво да направи, ако кралицата почине по време на снимките. "Никой не знае кога точно ще настъпи това време, но ще бъде редно да покажем уважение към кралицата. Ще бъде нещо малко, но подходящо. Тя е световна фигура и трябва да я уважаваме", каза той през 2016 година след премиерата на историческата драма. 

Шестият и финален сезон на сериала не се очаква да показва днешните събития, като в него няма да бъде включена смъртта на Филип и Елизабет, както и отказването на Хари и Меган от кралските задължения и титли.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

Първите четири сезона на "Короната" могат да бъдат гледани в Netflix

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари