IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Готви се продължение на „Шрек“ с Еди Мърфи и Камерън Диас

6 април 2023 15 00

Оригиналният актьорски състав е готов да се завърне

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Шрек, Фиона, Магарето и цялото далечно царство съвсем скоро може отново да се появят на нашите екрани.

По време на интервюто си пред Variety относно новия филм „Супер Марио“, главният изпълнителен директор на Illumination Крис Меладандри разкри, че заедно с DreamWorks са в подготовка на проект за продължението на поредицата „Шрек“, като в момента се развива сценарий за „Шрек 5“, в който са включени оригиналните озвучители Майк Майърс, Камерън Диас и Еди Мърфи.

По думите на Меладандри, процесът по продължението на историята за зеленото голямо чудовище не е толкова различен от този за филма „Супер Марио“, където екипът може да стъпи на основни елементи, които публиката е харесала. Единственото, което се изисква от сценаристите и аниматорите е да следват тези отправни точки и ще постигнат успех.

„След това може да работите усилено, за да изградите други елементи от историята и да създадете нови герои, които да отведат публиката на съвсем нови места“, казва още Крис, като добавя, че оригиналният актьорски състав е ключова част от развитието на проекта.

Макар Меладандри да казва, че нито една от трите главни звезди на поредицата все още не е подписала договор за нов филм за Шрек, преговорите вече са в ход. Продуцентът заяви пред Variety, че индикациите, които получил от актьорите, го карат да е почти напълно сигурен, че сделките ще завършат успешно съвсем скоро.

През януари тази година Еди Мърфи, който озвучава Магарето, каза, че би се включил в продължение на поредицата веднага щом му се предложи такова. Когато бе попитан да коментира това изявление, Меладандри заяви, че думите на Мърфи показват неговия силен ентусиазъм да се завърне в роля, с която се справя брилянтно и е създал заедно с целия екип на DreamWorks.

„Смятам тези коментари за много вълнуващи“, каза той, като дори намекна, че Магарето може да получи своя поредица, подобна на филмите за Котаракът в чизми, излезли през 2011 и 2022 година.

Майк Майърс, който отдава гласа си на Шрек във всичките четири филма, също изрази интерес да се завърне към ролята. „Обожавам да играя Шрек. Ако трябва да го озвучавам още веднъж, ще бъда много щастлив“, каза той през май миналата година.

Хогуортс отново отваря врати – HBO работи по сериала „Хари Потър“

Заедно в живота и на екрана – Джей Ло и Бен Афлек с общ филм

Първи снимки: Лейди Гага е готова за ролята на Харли Куин

„Котаракът в чизми: Последно желание“, който е вторият филм от поредицата за едноименния пухкав герой, беше номиниран за най-добра анимация на тазгодишните награди „Оскар“. Макар да не си тръгна със статуетката, лентата събра милиони приходи по целия свят и получи одобрението на публиката и критиците.

През 2018 година Меладандри е определен от Universal Pictures като отговорно лице за бъдещи проекти за Шрек. Засега обаче няма яснота дали петата част от поредицата ще получи зелена светлина и кога всъщност ще започне работата по нея.

За още новини от света на звездите и киното последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари