fallback

Как да приготвите: Кокоски без глутен

16 February 2020 10:30

За хората на специален хранителен режим

Много хора използват кокосовото брашно за направата на хляб и други изделия. Предимството му е, че е нисковъглехидратно, затова се предпочита от онези, които са на диета или на специален хранителен режим.

Ако искате да си направите нещо за следобедна закуска през уикенда или за похапване в офиса, при това без глутен, то днешната ни рецепта е точно за вас. Кокоските, които изпробвахме, са толкова меки и вкусни. Подсладени със стевиола, а не бяла рафинирана захар, те са по-здравословни от онези, които ще намерите в магазина.

Ето какви продукти са ви необходими:

– 2 яйца размер L; – 1 чаена лъжица бакпулвер; – 1/2 ч. чаша кокосово масло; – 2-3 чаени лъжици кокосови стърготини; – 5 супени лъжици стевиола на прах; – 6 супени лъжици кокосово брашно; – 1/2 ч. лъжица хималайска сол; – екстракт от ванилия.

Начин на приготвяне:

Взимате подходяща купа и чуквате яйцата. Разбърквате хубаво с миксер и добавяте кокосовото брашно плюс бакпулвера. След което стевиолата и солта.

Може да омесите кокосовото брашно с малко стърготини.

Накрая прибавяте разтопеното кокосово масло и ванилията, бъркате до получаването на гъсто тесто.

С намазнена с кокосово масло ръка оформяте средни по големина топчета.

Слагате хартия за печене на тавата и поставяте топчетата, които може да сплеснете леко, за да се изпекат по-добре.

Загрявате предварително фурната и ги печете за около 10 минути на 180 градуса. Кокоските са готови, когато порозовеят.

Да ви е сладко!

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
вкусни рецепти кокоски без глутен кокосови бисквитки курабийки без глутен
0 коментара
fallback