IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 начина да се грижите за себе си, ако още търсите половинка

24 февруари 2020 17 30

Бъдете по-уверени

Istockphoto

Ако сте без половинка и в последните няколко месеца ви е омръзнало от „случайни“ запознанства и зле приключили срещи, не се отчайвайте. Късметът ще излезе, когато най-малко очаквате, но дотогава не бива да се обвинявате и да страдате вкъщи. Най-важното е да се погрижите за себе си и да не спирате да се поддържате, защото го заслужавате.

Когато не може да случите на идеалния човек, не бива да се депресирате. Това е идеалното време, в което да обърнете внимание на собствените си нужди и да се усъвършенствате.

Ето 3 начина да се грижите повече за себе си, докато си търсите гадже:

self-care, грижа

Pixabay

Работете над своята увереност

След драмите около раздялата и няколко срещи с потресаващ завършек, повечето хора се затварят в себе си и отказват да излизат. Тъжни и наранени, те търсят причината поради която са сами и нямат достатъчно самочувствие. В такива моменти трудно може да накараш такъв човек да отиде на парти.

„Ако приемете покана за среща или събиране с приятели, не унивайте, че няма какво да облечете. Според терапевта Джен Дюуол, самотните имат множество комплекси – смятат, че външният им вид е причина да не могат да си намерят половинка. Те се притесняват да излизат и да разговарят с нови хора. За да се промени това, те трябва да работят над своята увереност.

Дори и да излезете до магазина или на кафе, помислете за външния си вид и не спирайте да си повтаряте колко уникални сте. Забравете за размъкнатия анцуг и маратонките, а поработете над външния си вид, който също дава един вид увереност. По думите на специалиста, всеки може да си направи списък на своите положителни качества, с които да привлече вниманието към себе си.

приятелки, на

IStockphoto

Не се затваряйте, обадете се на приятели

Ако си стоите вкъщи, плачете на дивана и се обвинявате как нищо хубаво не ви се случва, трудно ще намерите своята половинка. Това, че сте сами, не означава, че не трябва да се забавлявате. Излезте навън и си направете релаксиращ шопинг или се уговорете за дискотека с приятели. Споделянето с най-близките хора, също помага.

Според психотерапевта, когато човек е сред хора и прави неща, които му харесват, приема по-лесно това, че няма гадже. Освен това има много повече шансове да срещне някой подходящ.

увереност, аз

IStockphoto

Бъдете своя собствен партньор

Сигурно слушате как колежките се хвалят какви подаръци са получили от гаджето и страдате, че към вас никой не се отнася по този начин. Не завиждайте и не плачете, че нямате половинка, а бъдете своя собствен партньор. Поглезете се и си купете това, което заслужавате, докато откриете някой, с който да бъдете на вълната на романтиката и да си правите изненади.

Когато започнете да третирате себе си така както бихте желали бъдещата ви половинка да се отнася с вас, ще започнете да се грижите по-добре за себе си. Определете си ден от седмицата, в който да ходите на кино с приятели или да ядете в любимия си ресторант. Не е задължително да имате среща, за да похапнете някое изискано ястия на луксозно място. Купете си нова дреха, макар че няма да излизате за вечерта. Сложете я на работа или за разходката в парка. Не се знае къде ще срещнете подходящия човек.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари