fallback

Как да приготвите: Американски бисквитки

04 April 2020 10:30

Направо се топят в устата

Неведнъж сме казвали, че уикендът е време за глезотийки. Тъй като сега имаме повече време да приготвяме най-различни вкуснотии у дома, защо да не зарадваме семейството с вкусни бисквитки. Стават както за закуска, така и за похапване през деня.

Днешната ни рецепта е за така наречените американски „кукита“ – бисквитки с парченца шоколад, които сте си купували готови от магазина. Топят се в устата и ухаят на масло и ванилия.

Ето и необходимите продукти:

– 500 г брашно; – 250 г масло; – 200 г кафява захар; – 1 яйце; – 200 г шоколад по избор; – 1 ч. л. бакпулвер – пакетче ванилия.

Как да приготвите бисквитките?

Тайната за този десерт е, че маслото се оставя на стайна температура, за да омекне. Поръсва се със захарта – ако нямате кафява, може да сложите и бяла. Дори ако желаете, може да намалите количеството, за да не са много сладки. След това разбивате за няколко секунди с миксера.

Добавете яйцето към маслото и захарта и отново разбийте за кратко.

Изсипвате бакпулвера в брашното, като към него прибавяте маслото и яйцето, както и ванилията на прах. Получава се нещо като каша, като е по-добре да си измиете ръцете и месите с тях, за да се получи тестото.

Накрая нарязвате шоколада на ситни парченца и доомесвате набързо, за да не се разтопи твърде много от топлината на ръцете ви.

Постилате хартия за печене върху тавичката и с помощта на намазнените ръце оформяте малки топки, които се сплескват, за да се изпекат по-добре.

Загрявате предварително фурната и печете на 180 градуса. След около 10-15 минути ще получат златист загар, което е знак да ги извадите.

Опитайте, да ви е сладко!

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
американски бисквитки рецепта за американски бисквити бисквити с масло и шоколад американски бисквитки с масло
0 коментара
fallback