IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дизайнери от Бродуей правят защитни облекла

15 май 2020 08 30

Всичко ще бъде предназначено за медицинските работници

Снимка: iStock

Бродуей затвори преди три месеца, а тази седмица беше оповестено, че театрите няма да отворят врати до 6 септември, за да се продължи социалната дистанция заради пандемията от коронавирус. Телевизионните и филмовите продукции също са поставени на изчакване, а в резултат на това много дизайнери на костюми са без работа.

Те обаче намериха начин как да работят и едновременно с това да помагат по време на пандемията. Повече от 700 дизайнери обединяват сили, за да произвеждат защитни облекла за медицинските работници, които се борят с коронавируса всеки ден. Инициативата се казва „Broadway Relief Project“ и ще произвежда маски и облекла за лекарите в Ню Йорк.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Open Jar Studios (@openjarstudios) on

Проектът се ръководи от студиото „Open Jar“, което е едно от най-големите репетиционни пространства в града. Президентът му, Джеф Уайтнинг, казва, че всичко се е случило по идея на дизайнерите, които са искали да помогнат в тази тежка ситуация. „Ние правим представленията си на живо и много добре знаем как да се справяме с непредвидени неща. Веднага щом започна пандемията, мозъците на всички работиха само в една посока – как можем да помогнем“, споделя той пред „Vogue“.

Уайтнинг получава шанса да помогне, когато губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо се свързва с него и го моли да събере екип от шивачи и дизайнери, които могат да направят защитни маски и облекла за еднократна употреба. Само за първата седмица те създават повече от 5000 маски. Сега обаче те се фокусират върху изработването на медицински манти, които са по-необходими.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Open Jar Studios (@openjarstudios) on

Средно, всеки дизайнер прави по 30 облекла на седмица. На всеки седем дни мантите се взимат и екипът започва наново. Шивачите могат да получат заплащане за работата си, или могат да дарят парите на „Actors Fund“, който предлага финансова подкрепа на театралната общност.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари