IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компот от круши – как да го приготвим?

2 август 2020 10 30

Бърза и лесна рецепта

Снимка: Pixabay

Колкото и да не ни се иска, лятото върви към своя край. Да, има още един месец, в който може да се порадваме на топлите дни, но трябва да помислим и за предстоящата есен. Много от нас използват хубавото време, за да направят зимнина като компоти и консерви.

Вече ви разказахме как лесно може да приготвите компот от вишни и сега е време да се насочим към друг вид плодове. Говорим за крушите, които са изключително полезни за организма, а някои експерти дори ги наричат новата суперхрана. Те са богати на витамини, минерали и фибри, а и са с ниско съдържание на мазнини и калории.

круши Pixabay

Снимка: Pixabay

В тях се намират и редица антиоксиданти, както и анти-канцерогенния елемент глутатион, който помага при високо кръвно. Крушите са чудесен източник на енергия и дори могат да ви охладят през топлите дни. И за да не ви липсват през зимата, е добре да си направите вкусен компот от круши, който ще ви е от полза по всяко време.

Как да приготвим компот от круши

Необходими продукти:

25 твърди круши

25 с.л. захар

1 пакетче лимонтузу

5 зърна карамфил

5 буркана

Начин на приготвяне:

Измийте добре крушите и ги почистете от признаци на натъртване. Нарежете ги на четвъртинки или, ако е необходимо, на по-малки парчета. Внимателно ги подредете в бурканите.

круши Pixabay

Снимка: Pixabay

Пригответе горещ захарен сироп, към който да добавите лимонтузуто и карамфила. Напълнете с него бурканите до ръба и ги затворете. Стерилизирайте ги за 20 минути. След като сте готови, обърнете бурканите с капачките надолу. След като напълно изстинат, се прибират на тъмно и хладно място.

Опитайте тази лесна и вкусна рецепта, продуктите за която ще намерите ТУК.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари