IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джон Траволта и Кели Престън – любов, започнала с танц

5 август 2020 18 00

Любовта им пламва веднага

Снимка: БГНЕС

Холивуд е известен с шумните си партита, звездните събития, Алеята на славата и бляскавите премиери, на които винаги е разпънат известният червен килим. Звучи привлекателно и почти всеки киноман иска да посети мястото поне веднъж. Но нещата отвътре изглеждат малко по-различно.

Индустрията, която придава тази известност на Холивуд, всъщност не е точното място за любов. Ставали сме свидетели на множество звездни раздели и грозни разводи, а семейното щастие се намира трудно, особено между двама актьори. Е, разбира се, има и истории, които разбиват на пух и прах стереотипите за Холивуд.

След като Брад и Анджелина се разделиха, Чанинг Тейтъм и Джена Дюан също тръгнаха по различни пътища, феновете на великите любови впериха очи в Джон Траволта и съпругата му Кели Престън. Двамата бяха заедно 28 години, докато за съжаление, актрисата умира от рак през 2020 година.

В предаването „Good Morning America“ Престън споделя, че ключът към успешния брак се крие в „комуникацията, свежестта, грижата един за друг и общата промяна. Ти се променяш и искаш човека до теб също да еволюира. Трябва да се потрудиш, защото нищо не става от само себе си“.

(Почти) Любов от пръв поглед

Двойката се запознава през 1989 година, когато започват прослушванията за филма „The Experts“. По онова време Траволта вече е звезда и любимец на жените след участието си в „Брилянтин“ и „Треска в събота вечер“. Когато погледът му попада върху Престън, той забравя за всичко останало. На прослушването двамата трябва да танцуват заедно и тогава Траволта вече е напълно сигурен, че това е жената на живота му. 

За негово съжаление, избраницата му тогава е омъжена за актьора Кевин Кейдж и не обръща никакво внимание на холивудския секссимвол. Тя споделя, че не е била чак толкова щастлива в семейното ложе и е била с грешния човек. Актрисата и Кейдж се развеждат през 1987-а, но не започва връзка с Траволта.

В периода 1987-1990 година Кели се среща и живее с Джордж Клуни, след което се сгодява за Чарли Шийн. Актьорът от „Двама мъже и половина“ предлага брак с 25-каратов пръстен. За щастие на Джон, тези отношения не продължават дълго и Кели най-накрая се съгласява да излезе на среща с него. 

Началото на завинаги

След като Престън отново е свободна, Траволта не губи време и започва да я ухажва. Двамата не се бавят и преди да се решат на по-сериозна крачка в отношенията си. През 1990 година, по време на новогодишно парти в Швейцария, Джон пада на едно коляно и предлага брак на Кели.

Пръстенът е с 6-каратов диамант, който пасва чудесно на ръката на актрисата. Двойката иска да се ожени в Ню Йорк само няколко месеца по-късно, но церемонията се отменя заради силна снежна буря. Вместо това те чакат до септември 1991-а, за да отлетят за Париж и да се оженят там.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Travolta (@johntravolta) on

Церемонията е отслужена от сциентоложки свещеник, тъй като Траволта изповядва тази религия от 1975 година. В САЩ обаче бракът не е приет и актьорите са длъжни да подновят обетите си отново, за да спазят законите и да бъдат семейство. 

Семейни трудности

По време на сватбата Кели е бременна с първото им дете – Джет. Той се ражда през април 1991-а, но е диагностициран с болестта на Кавазаки, когато е едва на 15 месеца. 2 януари 2009 година завинаги ще остане черна дата в семейство Траволта. По време на почивка на Бахамите се случва най-лошият кошмар на родителите.

Джет получава пристъп и удря фатално главата си във ваната. Момчето загива на място. Тогава е на 16 години. „Джет беше най-невероятният син, за когото едни родители могат да си мечтаят и озаряваше всички около себе си“, казват Престън и Траволта в официално съобщение след инцидента. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Travolta (@johntravolta) on

В добавка към мъката им се появява и опит за изнудване, който цели да използва трагедията и да вземе милиони долари от семейството. Трима души, един от които е бил близък приятел на двойката, са били заловени на Бахамите няколко седмици по-късно. До присъда така и не се стига, тъй като актьорите свалят обвиненията.

По-силни от всякога

Траволта и Престън успяват да се съберат след трагедията и да превърнат другите си деца в свой приоритет. През 2000 година се ражда дъщеря им Ела – единствената, която решава да поеме по стъпките на мама и татко и да започне работа в Холивуд. През 2019 година тя участва във филма „The Poison“ заедно с баща си и Морган Фрийман.

През 2010-а се появява и третото дете на двойката – син Бенджамин. Тогава Кели е на 48 години и споделя пред списание People, че бременността е била чудо, за което цялото семейство се е молело от години. Престън признава, че в миналото е имала проблеми с наркотиците и алкохола, но след третото си раждане вече е напълно трезва. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Travolta (@johntravolta) on

„Не пия, не пуша, не се дрогирам. Преди правех всичко това и то доста често, но вече не“, казва тя. 

28 години пълно щастие, завършило с трагедия

След като синът им Бенджамин се ражда, семейство Траволта решава да прекарва колкото се може повече време заедно. Актьорите постоянно споделяха снимки от ваканции и важни поводи, които празнуват. През септември 2019-а двойката отбеляза своята 28-а годишнина. 

Джон сподели снимка, на която двамата със съпругата му са на романтична вечеря. „Честита годишнина на моята прекрасна жена“, написа той. Престън публикува същия фотос, но нейното описание беше доста по-дълго.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Travolta (@johntravolta) on

„На моя любим Джон, най-невероятният мъж, когото познавам. Ти ми даде надежда, когато се чувствах изгубена; обичаше ме безрезервно... караше ме да се смея неконтролируемо и сподели с мен прекрасни върхове и падения“, пише актрисата. Тя добавя, че винаги ще се чувства защитена в компанията му и ще го обича вечно.

На 12 юли 2020 година в семейството на Джон Траволта се случи още една ужасна трагедия. Актьорът обяви, че съпругата му Кели Престън е починала на 57 години след двугодишна борба с рака на гърдата. Двойката е била решила да не оповестява болестта на Престън, за да не привлича излишно внимание към себе си. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Travolta (@johntravolta) on

„Животът и любовта на Кели ще бъдат запомнени завинаги“, написа Траволта.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари