IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 странни правила, които британските кралски наследници трябва да спазват

6 октомври 2020 16 30

Има протокол дори за лакирането

Снимка: БГНЕС

Въпреки че кралското семейство на Великобритания винаги е предизвиквало интерес, през последните години то все по-често присъства на първите страници. Причините за това са много – раждането на наследниците на принц Уилям и принц Хари, отказването на по-малкия брат от кралските задължения и местенето му в Лос Анджелис, както и слуховете за вражда между синовете на принцеса Даяна. 

Постепенно короната започва да се приобщава към по-новия начин на живот и позволява доста повече неща от преди. Например, Хари имаше право да се ожени за жена, която няма кралско потекло и дори има един развод зад гърба си. Това беше немислимо преди няколко години, но кралица Елизабет II разреши на внука си тази стъпка. 

Все пак, поданиците на кралицата все още трябва да спазват няколко правила, които са доста странни.

1. Без чесън

Не, Великобританското кралско семейство не се състои от вампири. Чесънът е забранен на официални събития, защото кралица Елизабет II просто не го харесва. Това обаче не спира някои от членовете на фамилията да си го похапват у дома. Кейт и Уилям са едни от тях. Но кралицата никога не го включва в менюто си. 

кралско семейство

Снимка: БГНЕС

Според Каролин Роб, която е била готвач в двореца Кенсингтън, причината се крие в лошия дъх, който чесънът причинява. Тъй като кралското семейство постоянно има срещи с други хора, то забраната е напълно разбираема. Когато пътуват, кралските особи също се опитват да избягват яденето на полусурово месо или да пият чешмяна вода.

2. Задължителният черен тоалет

За съжаление, това правило е свързано с тъга. Според The Independent, членовете на кралското семейство трябва винаги да имат черен тоалет, когато пътуват някъде. Дрехата трябва да е подходяща за погребение, ако нещо подобно се случи. По този начин кралските особи винаги ще бъдат в подходящо облекло, когато са снимани от папараците. 

3. Лак за нокти

Като всяка жена, кралица Елизабет II си има любим цвят лак за нокти. Това не означава, че дамите в двореца трябва да го носят, но си има правила, които засягат маникюра. The Sun съобщава, че ярките цветове като червено са забранени. Ето защо винаги виждаме Кейт Мидълтън в неутрални нюанси, които не привличат много внимание.

Кейт Мидълтън

Снимка: БГНЕС

Що се отнася до неофициалните събития, там правилата често се нарушават. Меган Маркъл показа черен маникюр по време на изненадващата си поява на Британските модни награди.

4. Предимството да си кралица

Ето едно нещо, което се отнася само за кралицата – тя не се нуждае от паспорт, когато пътува в чужбина. Докато останалите членове на кралското семейство, включително принц Филип и принц Чарлз, трябва да имат официални паспорти, то кралицата е изключение от това правило. Освен това, тя не трябва да минава през митници. Елизабет II преминава през всяко летище само както кралица може – без притеснения и без правила.

Елизабет Втора

Снимка: БГНЕС

„Тя никога не трябва да носи документи за самоличност, за да доказва коя е“, казват източници от двореца. Елизабет също няма нужда да притежава шофьорска книжка, за да управлява автомобил. 

5. Пътуването в превозни средства

Кралският протокол гласи, че двама наследници не могат да пътуват с едно и също превозно средство, независимо дали става дума за самолет или автомобил. Причина за това е възможността от катастрофа, която да завърши фатално. Чрез разделянето короната предотвратява загубата на повече от един наследник.

принц Уилям,

Снимка: БГНЕС

Това правило обаче често се нарушава от семейството. Принц Уилям многократно е пътувал с принц Джордж, независимо че двамата са наследници на короната. И за да не се стига до скандали, кралица Елизабет II официално позволи на внука си да пътува с цялото си семейство, когато си поиска. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари