IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дженифър Гарнър ви дава идея за училищен десерт

19 септември 2022 10 50

Точно навреме за началото на учебната година

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

15 септември отмина, учебната година започна и ежедневието ни напълно се промени. Независимо дали ще го усетите в градския транспорт, ще сте пряко въвлечени в завеждането и прибирането на децата от училище, началото на учебната година със сигурност ще ни напомни, че лятото вече е приключило.

Заедно с помагането в уроците и домашните, родителите трябва да се погрижат и за хапването на децата си. В някои училища вече има столова, но други все още не са достигнали до тази екстра, което кара учениците или да си купуват нещо от близката лавка, или да си носят храна от вкъщи. Вторият вариант винаги е по-добър, защото поне знаете какво ядат децата ви в училище.

Тостът с канела превзема света на готвенето в известните кухни, като в тенденцията се включи и Дженифър Гарнър. Актрисата приготви бързия носталгичен снак в най-новия епизод на своето кулинарно предаване Pretend Cooking Show. Закачливата ѝ поредица се завърна миналия уикенд в Instagram, точно навреме за началото на учебната година.

„Този перфектен тост с канела е подходящ за мързеливи неделни сутрини или за лека закуска след училище. Той веднага ще ви придаде статус на мама герой“, написа Гарнър, която има три деца.

Облечена в син клин, обикновена черна тениска и бейзболна шапка, актрисата намазва с масло филия препечен хляб, след което я поръсва със смес от захар и смляна канела. След това разтопява масло в тиган, слага хляба и го обръща, преди да добави още канелена захар. Точната рецепта се състои от 3 супени лъжици кафява или обикновена захар, 2 супени лъжици смляна канела, щипка сол, масло и 4 филии хляб.

Начин на приготвяне:

1. В малка купа разбъркайте захарта, канелата и солта.

2. Разтопете маслото в голям тиган с незалепващо покритие. Количеството трябва да е достатъчно, за да покрие леко дъното на съда, когато се разтопи. Когато шупне, добавете толкова филийки хляб, колкото се побират. „Разходете“ хляба около тигана, за да поеме маслото. Гответе до светло златистокафяво, за около 2-3 минути. Регулирайте топлината, ако е необходимо, за да избегнете изгаряне.

3. Добавете още една част от маслото, обърнете хляба и го „разходете“, за да се покрие и другата страна с масло. Поръсете препечения хляб с тънък слой канелена захар. Гответе за 1-2 минути, до златистокафяво, като добавите още масло и регулирате температурата, ако е необходимо.

4. Обърнете и гответе докато захарта започне да се топи. Това отнема около 30 секунди до 1 минута.

5. Прехвърлете в чиния със захарта нагоре. Поръсете тоста с още канелена захар.

За да покаже че рецептата си заслужава, Гарнър сама пробва творението си и изглежда, че е доста доволна. Отхапвайки от тоста, актрисата затваря очи от блаженство и продължава да танцува.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари