IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медитация, дълги разходки… Джесика Алба споделя своите уелнес тайни

4 октомври 2022 10 30

Актрисата твърди, че за всяко нещо трябва последователност

БГНЕС

БГНЕС

Джесика Алба не се снима в киното през последните няколко години. След като взе това решение, актрисата се отдаде на семейството, най-вече на отглеждането на своите две дъщери. Но не си мислете, че си стои само вкъщи. Междувременно тя основа компанията The Honest Co, специализирана в сферата на уелнес услугите.

Продуктите, с които стартира звездата още през 2011 г., са естествени, без вредни съставки – нещо, на което тя много държи, особено за бебешките. Като продължение на тях тя създаде и линията Honest Beauty. По този начин всеки може да се докосне до козметиката, която ползва тя, за да има сияйно лице.

Този сезон, освен със съвети за грижата за кожата през есента, Джесика Алба може да ви помогне и с няколко уелнес тайни. Като човек, който е бил под светлината на прожекторите дълго време и такъв, който нищо не може да скрие от папараците, тя със сигурност има начини за справяне със стреса.

Актрисата поставя себе си на първо място

Според гордата майка на две прекрасни момичета, онова, с което се е научила да бъде по-спокойна и сдържана, е това, че държи на грижата за себе си. В това влизат медитация и други релаксиращи техники, ходенето на спа редовно, качествено време със семейството, движение и достатъчно сън. И това си личи не само по нейното лице, но и по начина, по който се държи с хората.

Джесика Алба обича разходките сред природата

Нещо, което всеки от нас знае, е че природата успокоява. Не само зеленината в гората, но и ромоленето на водата, песента на птиците… В това вярва и актрисата, която не обича да се застоява, а постоянно се движи.

„Правя дълги разходки… Имам треньорка, която работеше с мен, когато бях на 17. Тя току-що се върна тук в Ел Ей. Казах си: „Рамона, трябва да се съберем, сестро. Не ставам по-млада“, разказва Алба пред TZR. И уточнява, че освен чрез ходенето, се грижи за своето тяло и чрез специални тренировки.

Уикендът – време за теб и истинска почивка

„Мисля, че откакто имам Хейс и дори може би откакто бях бременна с нея, уикендите се превърнаха в свещено време“, обяснява Джесика. Тя признава, че след като работи от 12-годишна, за нея работата винаги е била приоритет, но днес е различно. И именно намирането на достатъчно време за почивка – сама или със семейството, е друга нейна тайна за справяне със стреса.

Алба изтъква, че когато не намери време за себе си, започва да изпитва повече тревожност. И в един момент това се отразява на нейния сън. „Умът ми препуска и съм като в пристъпи на паника“, допълва тя.

Обикновено през уикенда, който винаги е свободен откъм работа, Джесика си прави нещо за себе си. Това може да е гореща вана, посещение в спа центъра, маска за коса или лице. „Ако не си правя прическа, определено правя една маска на лицето си, независимо от всичко. Мисля, че неделя наистина е моят ден за един вид декомпресия от последната седмица и презареждане за следващата“, разкрива тя.

Медитация всеки ден – уелнес номер 1 за есента

Холивудската звезда установила, че когато няма време за медитация, е по-нервна и раздразнителна. Но след като започнала да изпълнява практиката си всеки ден, постигнала баланс между тялото и душата. „Оттогава не съм имала пристъпи на паника или чувство на тревожност както преди“, обяснява още Джесика Алба.

Медитацията с осъзнато движение е онова, което актрисата препоръчва на своите последователи що се отнася до нейните любими уелнес практики. Самата тя започнала първо с пет до десет минути на ден, след което увеличила сесиите. Що се отнася до това кой ги води, тя има предпочитания относно гласа – трябва да ѝ действа успокояващо, а не обратното.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари