IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коя планета управлява вашата зодия? (2 част)

7 август 2019 14 50

Меркурий носи практичност на Девите

IStockphoto

IStockphoto

Планетите от Слънчевата система имат голямо значение за зодиите. Те управляват всяка една от тях и оказват влияние върху характера им. Едни са отговорни за чувствата им, други за действията, трети за решенията, които взимат.

Движейки се постоянно, планетите преминават през различните знаци и неминуемо ги променят. Има някои, които ръководят само един знак. Това са Слънцето, Луната, Уран, Нептун и Плутон. Останалите – Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн, имат способността да управляват съдбата на два.

След като ви представихме кои планети управляват първите 6 зодии, ето и останалите:

Дева – Меркурий

Всички знаем за ретроградното действие на Меркурий, но тя има и положителни аспекти. Смята се за пратеник на боговете. Меркурий помага на хората с тази зодия да взимат по-лесно решенията си. Девите имат бърз ум, аналитично мислене и са ориентирани към изпипването на малките детайли. От друга страна те са доста критични към себе си и другите. Притесняват се за най-малкото нещо, което само им пречи в напрегнати ситуации.

Везни – Венера

Планетата носи любов, хармония и разбирателство на всички представители на този знак. Те са грациозни, чаровни и спокойни натури, които нямат проблем с общуването. Артистични са и може да са душата на компанията, ако поискат. Избягват конфликтите. Лошото е, че Везните са твърде нерешителни и самодоволни на моменти.

Скорпион – Плутон

Богът на подземния свят носи страст и пламенен нрав на Скорпионите. Той се свързва с различни трансформации. Хората от тази зодия винаги се стремят да търсят истината и преследват целите си. Планетата е отговорна за властния характер на родените под знака. Те искат да имат пълен контрол над всичко и не се доверяват лесно. Друг недостатък е, че са потайни и в някои случаи не се доверяват дори на близките си.

Стрелец – Юпитер

Кралят на боговете отговаря за личностното развитие и просперитета на Стрелците. Планетата се свързва с оптимизма, изобилието и късмета. Затова хората със знака винаги са в положително настроение. Те обичат да действат на принципа „риск печели – риск губи“, също така са самоуверени. Имат способността да преувеличават, което им носи негативи.

Козирог – Сатурн

Хората, ръководени от тази планета, са търпеливи и упорити. За тях няма невъзможни неща. Заради славата и престижа, които ги блазнят, са готови да пренебрегнат някои свои принципи. Козирозите подхождат към всичко предпазливо и с някакъв умисъл. Подложени са на изпитания заради влиянието на Сатурн. Само строгата дисциплина и увереност им помагат да оцелеят. Лошата им черта е, че са завистливи и песимисти за промените.

Водолей – Уран

Планетата се свързва с иновациите и промените в живота. Тя помага на Водолеите да имат различно мислене, с което да извоюват своята независимост. Тяхното творческо мислене ги откроява сред масата в офиса и им дава възможност да заемат ръководни позиции. Освен това са бунтари по призвание. Държат на свободата и човешките права. Готови са да направят и невъзможното в името на общото щастие.

Риби – Нептун

Подвижният знак се ръководи от бога на морето. Той носи богато въображение, вдъхновение и силна интуиция на представителите на тази зодия. Рибите са чувствителни мечтатели. Безкористни в действията си, те бягат от реалния живот и се затварят в свой собствен свят, където всичко е перфектно. Суровата действителност ги натъжава.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари