IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бриджит Макрон се завръща в класната стая

19 септември 2019 12 50

Съпругата на френския президент отново ще преподава

Снимка: Reuters

Бриджит Макрон ще се завърне към старата си професия. Съпругата на френския президент Еманюел Макрон преподаваше френска литература в град Амиен преди да стане първа дама на Франция. Интересното е, че бъдещото първо семейство на страната, се запознава точно в класната стая.

Тогава Еманюел е само на 15 години, а Бриджит е на 40. Въпреки това любовта между тях пламва и оттогава те са непрекъснато заедно. Когато Еманюел решава да се кандидатира за президент на Франция, съпругата му изоставя литературата, за да подкрепи кампанията му.

Макрон

Снимка: Reuters

Сега г-жа Макрон е решила, че е време да се завърне към старата си професия. Този път обаче учениците ѝ ще бъдат малко по-възрастни от предишните. Тя обяви решението си на откриването на училищен център за възрастни, който се намира в парижкия квартал Clichy-sous-Bois.ю

Макрон

Снимка: Reuters

Освен че се е съгласила да преподава, Бриджит е помогнала за самото създаване на центъра, който се занимава с безработни и проблемни хора на възраст между 25 и 48 години. Целта на управата там е да помогне на учениците в намирането на правилната среда в обществото.

Бриджит е споделила пред репортери, че се чувства малко нервна, но смята, че мисията на училището е много важна. Тя добави, че със завръщането си към учителската работа, цели да „покаже, че независимо от възрастта, всеки може да започне кариера“.

Макрон

Снимка: Reuters

Според Le Parisien, очаква се Еманюел Макрон също да посети училищния център, за да види резултатите от инициативата. Със сигурност това ще възроди доста спомени и за двамата представители на семейство Макрон.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари