IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Във Филипините туристка беше глобена заради облеклото си

18 октомври 2019 14 40

Жената носела твърде изрязани бански

Снимка: iStock

По-рано през октомври жена от Тайван заминала на почивка с приятеля си във Филипините. Избрали остров Боракай, който е едва 7 км дълъг и 1 км широк. Отседнали в току-що отворен хотел и се насочили към плажа.

Там обаче почивката им не минала по план. Според информационната агенция на Филипините, жената е била глобена с 2500 филипински песо, което се равнява на близо 50 долара. Причината – носенето на твърде изрязан бански. Източници твърдят, че още в хотела жената е била предупредена за облеклото си, но не е направила нищо по въпроса.

плаж

Според шефа на полицията – Джес Байлон, направил изявление пред информационната агенция на Филипините, „те трябва да уважават нашата култура и традициите ни и да спазват благоприличие“.

Това обаче не е първият път, в който туристи се натъкват на неприятности, свързани с облеклото. През август, блогърка от Лондон беше арестувана в Гърция. Адебола Совемино казва пред The Sun, че се опитвала да влезе в Акропола, но охраната ѝ забранила, тъй като роклята ѝ била неподходяща.

„Видях и други жени, които носеха много по-отворени дрехи, но не бяха изгонени. Предполагам, че мен ме върнаха заради цвета на кожата ми“, казва тя пред вестника. Според The Sun, жената е била оневинена в съда на следващия ден.

плаж

През 2017 година пък мъже бяха арестувани в Казахстан, защото носели едва покриващ тялото бански. Облеклото, известно като mankini, стана популярно след излизането на филма „Борат“, където главният герой, изигран от Саша Барон Коен, носеше точно това.

Френски туристи опитали да откраднат 40 кг пясък

Тогава BBC съобщи, че туристите са от Чехия и са арестувани в Астана докато са се снимали на различни места в столицата. Глобата им е била близо 67 долара, а обвинението – непристойно облекло.

плаж

Няколко години по-рано, през 2009-а, отново в Гърция 17 британци са глобени, защото се облекли като монахини. Обвиненията били, че дрехите им били скандални и грешно представяли църковната институция. Според BBC, мъжете прекарали нощта в затвор в Крит, но на следващия ден обвиненията срещу тях били свалени.

Туристи унищожават полета с цветя

След като научихме за тези глоби, нашият съвет е да прочетете внимателно за следващата си дестинация. Научете какво може да правите там и за какво може да загазите.

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари