IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коледа със семейството на гаджето – как да направите добро впечатление

20 декември 2019 18 00

Не забравяйте подаръка

Снимка: Pexels

Все някога трябва да се случи! Колкото и да ви е срам и да искате да го отложите във времето, все някога ще трябва да прекарате първата си Коледа със семейството на гаджето си. Независимо дали ще останете за няколко дни, или просто ще преминете оттам, за да ги поздравите, за всичко си има първи път.

Това е важно за връзката ви, тъй като опознавате близките на половинката си, научавате за техните семейни традиции, а също така може и да разберете някоя клюка за миналото на партньора ви.

Да, признаваме, че е трудно да се направи тази крачка и затова Insider събира ценни съвети от експерти по връзките за това как да направите добро впечатление и в същото време да не изневерите на себе си.

1) Уверете се, че партньорът ви ще застане плътно до вас

Още преди да посетите родителите му/ѝ, говорете с половинката си и си създайте няколко прости правила. Например, да седите един до друг по време на вечеря или пък да бъдете спасени от твърде разговорлив близък. Също така е важно да бъдете сигурни, че гаджето ви се чувства добре във вашия дом.

„Когато един от двамата има предимството на домашния уют, е важно да се погрижи за този, който не познава никого и попада за първи път в тази ситуация. Подкрепяйте се и си пазете гърба“, казва д-р Стан Таткин пред Insider.

2) Занесете подарък

Коледа -

Снимка: Pexels

Никога не отивайте на гости с празни ръце. Но пък не се и панирайте за това какво точно ще занесете на домакините. Сюзън Уинтър, която е експерт по връзките, съветва да занесете една бутилка вино или пък букет цветя. Според нея, не е нужно да бъде нещо голямо, тъй като вие все още не познавате дома, в който отивате.

„Всеки един подарък е добра идея – храна, вино, цветя. Този жест ще ви спечели доста точки още в началото“, казва тя.

3) Намерете си човек, с когото си пасвате

Не се прикрепяйте само към половинката си. Добре е да намерите човек от семейството, с когото да си поговорите и да го опознаете. Потърсете общи теми, както и допирни точки с колкото се може повече от близките на партньора ви. Вижте дали някой не се занимава с професия, подобна на вашата, или пък дали някой харесва филми и сериали като вас.

Коледа -

Снимка: Pexels

„Хубавото при семействата е, че винаги има някого, с когото можеш да си паснеш. Разбира се, най-вероятно партньорът ви вече ви е подсказал с кого точно ще можете да си говорите. Винаги има човек, различен от половинката ви, който също много ще ви хареса“, добавя Уинтър.

4) Помогнете

Най-вероятно никой няма да ви кара да правите нищо, но все пак вие предложете своята помощ. Това винаги ще ви спечели точки и ще покаже на другите, че не се чувствате като на гости. Трябва обаче да знаете как да попитате. Важно е въпросът ви да не звучи като по задължение.

Коледа -

Снимка: Pexels

„Не питайте „Имате ли нужда от помощ?“, защото никой няма да ви я поиска. По-добре попитайте този, който готви: „Да сложа ли чиниите на масата?“. Това винаги ще ви сближи с околните“, казват експерти.

Зле опакованите подаръци носят повече щастие на Коледа

5) Научете за отношенията между партньора ви и семейството му

Д-р Таткин казва пред Insider, че е много важно да усетите атмосферата в дома на гаджето ви. Дори и при най-добрите семейства има проблеми и вие трябва да сте човекът, на когото вашата половинка да разчита в трудните моменти.

Опитайте се да поговорите с него/нея и да разберете какво го тревожи и как може да помогнете. „Ако ви кажат, че не могат да търпят майка си или пък друг човек от семейството, това е добър знак. Това означава, че гаджето ви ви има доверие“.

6) Бъдете себе си

Не се притеснявайте да покажете истинското си лице. Щом половинката ви е решила да ви запознае със семейството, значи всичко ви е наред. Експертите съветват да се отпуснете максимално и да бъдете себе си през цялото време.

Коледа -

Снимка: Pexels

Пробвайте как ще реагират останалите на шегите ви и дали историите, които разказвате са им интересни. Ако видите, че нещо което споделяте, не се приема добре, променете тактиката. Постепенно ще научите къде е границата, която не трябва да преминавате.

Как да направите подаръците по-персонални

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари