IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силата на естествените камъни: Ахат

19 януари 2020 16 30

Препоръчва се на Близнаците

Istockphoto

Ахат е един от полускъпоценните камъни, който се използва за талисман или амулет. Образуван във вулканичните скали и срещан под най-различни цветове и форми, той насърчава интуицията на човек и е пазител на истинското приятелство.

Името на ахата идва от река Ахатес на остров Сицилия, където бива добиван камъкът. Има най-различни разновидности, но ивичестият и пейзажният са най-често срещаните.

Астрология

Смята се, че камъкът трябва да се носи най-вече от представителите на зодия Близнаци. Някои негови разновидности са подходящи и за други знаци като Дева, Скорпион, Телец и Козирог.

ахат IStock

IStockphoto

Фъншуй

Древните римляни и египтяни са носели ахата като амулет и талисман. Според легендите, персийците го използвали за отклоняване на бури.

Смята се, че камъкът съдейства на своите притежатели за медитация и успокоение на духа. Различните ахати отговарят за отделни елементи. Например:

– Ивичестият излъчва енергия и се свързва с огъня. Той помага за облекчение на стреса и възстановява телесната енергия.

– Черният също е свързан с огъня, но той предпазва от зли очи и носи смелост на онези, които го носят. Предпазващ камък, носи се за смелост и за успех при конкурси.

– Синият поглъща енергия и отговаря на елемента вода. Той се препоръчва на хората, които все още не са открили щастието. Държан в ръце, спомага за намаляване на стреса.

– Кафявият също излъчва енергия и се свързва с огъня. Днес той се носи като амулет за успех и богатство.

Любов

Някои го наричат камъка на верността. Смята се, че когато бъде подарен, неговият притежател ще бъде по-благосклонен в любовта.

Мистични и лечебни свойства на ахата

Древните римляни използвали бижута с ахат при сърдечни болести. Сред полезните му свойства е, че помага при главоболие, проблеми със стомаха и зрението, косопад и други.

Много от последователите на аюрведа препоръчват носенето на ахат за балансиране на чакрите. Той подобрява когнитивните функции на мозъка и повишава издръжливостта на тялото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари