IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силата на естествените камъни: Рубин

4 януари 2020 16 30

Препоръчва се на зодия Лъв

Istockphoto

Рубинът е един от най-редките и ценни скъпоценни камъни в света. Наричат го „сърцето на Майката Земя“, а цветът му се свързва със страстта и любовта между хората. Името му идва от латинското „rubeus“, което в превод на български означава червено.

Произхождащ от минерала корунд, рубинът се нарежда на второ място по твърдост след диаманта. Среща се още в нюансите жълтеникаво-червено и тъмно карминено-червено.

Хората от много страни вярват, че естественият камък има мистична сила и носи щастие и късмет. Някои дори го полагат в основите, когато строят сграда.

Астрология

Рубинът се препоръчва за родените през юли, най-вече представителите на зодия Лъв и хората с такъв асцендент. Той се управлява от Слънцето.

Според Авестийската школа по астрология се смята, че рубинът не бива да се носи постоянно, защото отвежда голямо количество енергия.

рубина IStock

IStockphoto

Фъншуй

Почитателите на древното изкуство вярват, че носен като амулет, рубинът носи душевен мир. Той има способността да изчиства съзнанието от лоши мисли, да подобри креативността и концентрацията.

В миналото камъкът се е използвал като амулет за пречистване на кръвта и насърчаване на просперитета.

Любов

Цветът на рубина препраща към любовта и силните чувства между хората. Някои го наричат драконов съсирек и вярват, че той носи власт и смелост на неговите собственици. Също така укрепва онова, което двама души изпитват един към друг.

Според някои поверия, ако една жена носи рубин, ще зачене по-лесно и ще се радва на по-голямо внимание от страна на любимия си.

Мистични и лечебни свойства на рубина

Някои вярват, че камъкът е за хората с чисти помисли и себеуважение. Затова се смята, че той не бива да се носи от онези, които са емоционално нестабилни. Те не бива да гледат в него, за да не станат по-лесно управляеми от околните.

Едно от мистичните свойства на рубина е, че той засилва личните качества на своя притежател. При някаква опасност, той може да промени леко нюанса си, ако е истински.

Камъкът се препоръчва на хора с ниско кръвно налягане. Ако се носи като талисман или се поставя на някое място в дома, той подобрява съня и общото здравословно състояние. Доказано е, че излъчването от рубина подобрява обмяната на веществата, намалява възпалението и подобрява работата на имунната система.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари