IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оттеглянето на Хари и Меган ще удари бюджета на Скотланд Ярд

15 януари 2020 09 01

Парите за охраната им ще нараснат значително

Снимка: БГНЕС

Новият живот на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл в Канада, където херцогът и херцогинята на Съсекс възнамеряват да прекарват значителна част от годината след отказ от статута на висши членове на кралското семейство, ще нанесе значителен удар върху бюджета на Скотланд Ярд, съобщава „Times“, цитиран ор БГНЕС.

Въпросът за разходите за защитата на кралската двойка е истински проблем. Полицаите се опасяват, че искането на Хари и Меган да бъдат считани за „лица, ползващи международна защита“, може да доведе до това бюджетът на звеното, защитаващо кралското семейство, „да излезе извън контрол“.

Осигуряването на безопасността на двойката във Великобритания струва на полицията 600 000 британски лири годишно (780 000 долара), а животът в чужбина значително ще увеличи свързаните с това разходи.

Двойката „не е измислила напълно последствията от преместването им в Канада в областта на сигурността и поставя лондонската полиция в затруднено положение“, каза бивш шеф на Скотланд Ярд, чието име не е посочено. Според документи, с които Таймс разполага, полицейското управление вече изпитва недостиг на офицери специалисти по охрана на кралското семейство.

По време на неотдавнашна седемседмична ваканция в Канада шестима офицери постоянно пазеха внука на кралицата и съпругата му. Общо имаше 10 служители на британската полиция. В същото време се обръща специално внимание на осигуряването на безопасността на Хари, като се вземе предвид неговият военен опит, който включва Афганистан.

Поради увеличаването на броя на официалните събития, включително такива в чужбина, в които участват членове на британското кралско семейство, разходите за полети на служители на охраната са нараснали от 4,51 милиона долара през финансовата 2016-2017 година до 6 милиона долара през 2018-2019 г.

Цената за настаняването им в хотели е увеличена от 1,45 милиона долара през 2016-2017 г. на над 2,6 милиона долара през 2017-2018 г.

Като цяло, осигуряването на безопасността на британското кралско семейство годишно струва на данъкоплатците 137,8 милиона долара.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари