fallback

Как да приготвите: Супа от тиквички

18 January 2020 10:30

Топъл обяд за студената събота

Сигурни сме, че сте очаквали с нетърпение уикенда, за да си лежите под пухкавото одеяло и да почивате. Но преди да се изтегнете на дивана и да си направите следобеден филмов маратон, трябва да приготвите нещо топличко и вкусно за обяд.

Все пак, за да не си губите свободното време в кухнята, ви трябва някоя лесна рецепта. В случай, че ядете само пилешка супа на работа, днес ви даваме друго предложение – да си сготвите зеленчукова, с тиквички.

Какво ви е необходимо за рецептата, предоставена ни от готвача Иван Савов:

– 3 тиквички; – 2 моркова; – 1 глава лук; – 2 – 3 скилидки чесън; – копър; – сол, пипер и олио на вкус.

За застройката:

– 1 яйце; – 2-3 супени лъжици кисело мляко.

Pixabay

Начин на приготвяне:

Нарязвате на кубчета морковите. Наситнявате чесъна. Всичко запържвате в тенджера, където слагате малко олио. После изсипвате тиквичките, нарязани на кубчета и ги оставяте за около 5-6 минути.

Добавяте около литър вода и слагате подправките на вкус.

Супата трябва да ври около 20 минути.

Накрая приготвяте застройка – разбивате яйцето с малко кисело мляко. Добавяте по малко от горещата струя към сместа и бъркате, за да не се пресече. След като изравните температурата, отново бавно прибавяте към супата и бъркате.

Да ви е сладко!

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
супа от тиквички рецепта за супа
0 коментара
fallback