IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мишел Обама: Посрещнах топло Мелания Тръмп, въпреки расистките лъжи на съпруга й

19 ноември 2020 16 30

Бившата Първа дама си спомня за предаването на властта преди четири години

Снимка: БГНЕС

Президентските избори в САЩ вече приключиха, но никой не е спрял да говори за тях. В исторически момент Джо Байдън успя да победи Доналд Тръмп, обръщайки резултата в няколко ключови щата, с което си осигури нужните 270 електорални вота, за да влезе в Белия дом. Бъдещият президент на Съединените щати е най-възрастният на тази длъжност, като ще я заеме на 78 години.

Заедно с Байдън в Белия дом ще влезе и съпругата му Джил, която смята да продължи традицията на Мишел Обама и да се фокусира върху обществото. Това рядко го виждахме от Мелания Тръмп, която беше Първа дама в продължение на четири години. И докато тя се подготвя за нормалния си живот в Америка, то съпругът ѝ – Доналд, все още не може да приеме загубата. Той по всякакъв начин се опитва да опорочи избора на Байдън, твърдейки че всичко е лъжа и бюлетините по пощата не трябва да се приемат за легитимни.

Колкото и да не му се иска, през януари 2021 година семейство Тръмп ще трябва да предаде властта в ръцете на Байдън. И докато Мелания все още не е изпитвала това чувство, то Мишел Обама много добре знае какво е да бъдеш недоволен от президентските избори. Тя го преживява през 2016 година, когато Доналд Тръмп побеждава Хилари Клинтън и наследява Барак Обама в Белия дом.

Въпреки разочарованието си, семейство Обама не подлагат на съмнение резултатите, а приветстват топло новите първи в Америка. Тогавашният президент и Първа дама поканиха Мелания и Доналд само два дни след официалното обявяване на победата, като им съобщиха няколко тайни, които са научили за президентството през последните 8 години. Засега не се знае дали Тръмп ще покани Байдън на подобен диалог.

В социалната мрежа Instagram Мишел публикува снимка от последните си дни като Първа дама, обяснявайки че е била „наранена и разочарована“, но е приела гласа на американците. Тя добавя, че заедно с Барак са инструктирали служителите си в Белия дом да покажат уважение към новите обитатели и да направят всичко възможно смяната на президентите да мине по най-гладкия начин.

Мишел и Барак посрещат Мелания и Доналд с широки усмивки, но това никак не е било лесно за тогавашните първи. По време на кампанията си през 2016 година, сегашният президент на Америка постоянно подхвърля расистки обиди към Обама и дори изрича няколко лъжи за корените му. Мишел споделя, че по време на срещата не е била готова да разговаря със семейство Тръмп, но е трябвало да преглътне яда си в името на страната.

 

„Приех Мелания Тръмп в Белия дом и разговарях с нея за преживяното, отговарях на всеки въпрос, който тя имаше. Разказах ѝ за строгата охрана, която се слага на Първата дама, както и за отглеждането на деца в Белия дом“, пише г-жа Обама в социалните мрежи. Допълва, че това е било правилното поведение, защото демокрацията на Америка е по-голяма от всяко човешко его.

Мишел зачекна и темата за отказа на Тръмп да приеме загубата. „Президентството не принадлежи на нито една личност. Да твърдиш обратното и да си играеш с тези конспиративни теории – независимо дали за лична, или за политическа облага – поставя здравето и безопасността на Америка в риск“. Бившата Първа дама помоли лидерите на страната да направят предаването на властта лесен процес, който ще бъде от полза за всички.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари