IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Племенничките на принцеса Даяна: Тя винаги ни спасяваше от папараците

28 януари 2021 10 50

Лейди Амелия и лейди Елиза си спомнят за покойната си леля

Снимка: Getty

Близначките лейди Амелия и лейди Елиза Спенсър са били едва на пет години, когато леля им принцеса Даяна загива в автомобилна катастрофа в Париж. Двете дами обаче все още си спомнят специалната връзка, която са имали с покойната принцеса на Уелс.

„Винаги си я знаехме като леля“, казва Елиза пред Tatler. Тя и сестра ѝ застават на корицата на списанието за неговия мартенски брой. Израствайки в Южна Африка, двете не са знаели колко голям отпечатък върху света оставя Даяна с всеки свой жест. Когато вече стават по-големи, двете момичета осъзнават какво е направила леля им, за да промени света към едно по-добро място.

Елиза допълва, че принцеса Даяна е била „изключително мила, любяща и майчински настроена. Тя винаги се опитваше да се сближи с нас и имаше талант да разбира детските сърца“. Близначките са деца на Чарлз Спенсър и Виктория Ейткен и се раждат на 10 юли 1992 година. Двете си спомнят и за моментите, в които Даяна ги е спасила от фотограф, който се опитвал да ги снима докато са били на плажа.

„Очевидно щеше да е много плашещо за нас, защото тогава сме били много малки и не сме разбирали какво се случва. Но тя го превърна в състезание за това кой ще стигне първи до колата. Беше невероятно как ни защитаваше по начин, по който не се чувствахме застрашени“, казва Елиза. Допълва, че по онова време нито една от тях не е знаела какво наистина се случва.

Лейди Елиза споделя, че е разбрала колко голяма болка е изпитал баща ѝ и цялото семейство, когато е станало ясно, че Даяна е починала. „Малко по-късно разбрах колко голяма дупка в света е оставила смъртта на такъв човек“. Въпреки че близначките израстват в Южна Африка заедно с майка си, те имат прекрасни спомени в Алтроп – домът на семейство Спенсър в Англия, където е живяла и принцеса Даяна. Те са прекарали част от детството си там и са посещавали баща си по време на училищните ваканции.

„Това е специално и красиво място. Там се съдържат спомени за прекрасни Коледи, където цялото семейство се събира на едно място“, спомня си Елиза. В момента лейди Амелия планува сватбата си с Грег Малет, като Чарлз Спенсър е предложил Алтроп като място за церемонията. Засега обаче окончателно решение не е взето.

„Това е нашият семеен дом, прекрасен е. Ще бъдем големи късметлии, ако се оженим там, но Кейп Таун е мястото, където сме израснали и има голяма вероятност да направим церемонията и тук“, казва Амелия. Тя и приятелят ѝ са заедно от 11 години, като преди да предложи брак, Грег е попитал Чарлз Спенсър за разрешение.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари