IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разводът между Ким и Кание: Делба на 4 деца, 5 къщи и 2,1 млрд. долара

23 февруари 2021 16 30

Двамата се разделят след 7 години брак

Снимка: БГНЕС

„Първия път, в който спах в къщата на Кание Уест... няма да кажа точна дата, защото ще загазя, но преди много, много години, той спеше с включен климатик и с чорапи. Тогава разбрах, че съм срещнала сродната си душа“, казва Ким Кардашян през 2018 година. Тогава тя отговаря на въпрос как е усетила, че рапърът е точният човек за нея.

Тогава светът повярва, че тази двойка ще остане завинаги. Пищната сватба доказа, че звездите не пестят пари, за да отпразнуват щастието си, което искат да покажат на целия свят. През годините Ким и Кание станаха нарицателно за любовта, която може да победи абсолютно всичко – от слухове за изневери, луди фенове, постоянното тормозене от папараците и различни компромати, които излизаха в медиите. Но явно всяка приказка си има край и тази на Ким и Кание скоро ще приключи официално.

Преди няколко дни риалити звездата подаде документи за развод след 7-годишен брак с рапъра. Според написаното, причината за раздялата е непреодолими различия, като Ким вече не е можела да се справя с настроенията на съпруга си и неговите изблици на лудост. След месеци на отделен живот, на 19 февруари Кардашян официално реши да се разведе и да потърси общо попечителство над четирите им деца – Норт (7), Сейнт (5), Чикаго (3) и Псалм Уест (21 месеца).

Новината за раздялата обаче не е шокираща за феновете на звездите. Миналото лято Кание публикува в Туитър съобщение, с което разкрива, че се опитва да се разведе от няколко години. Той намекна, че е имал подозрения за изневяра на Ким с рапъра Мик Мил. Двамата се срещат в хотел Уолдорф, като по-късно Кардашян се застъпва за изпълнителя, който попада в затвора. Кание допълва, че поддържа добри отношения с колегата си, но Ким е прекрачила границата.

През годините той започва да критикува съпругата си за дрехите, които носи и за снимките, които публикува в социалните мрежи. След написаното за Мик Мил, Ким използва платформата си, за да разкрие пред милионите си последователи, че съпругът ѝ има биполярно разстройство и моли всички да не го критикуват за това, което казва в мрежите. Тя обаче допълва, че човек с психични проблеми трябва сам да пожелае да се оправи, защото иначе няма да бъдат постигнати положителни резултати, независимо от опитите на семейство и приятели.

След тези случки семейството изпита няколко момента на възвишение, като се отправи на тропическа ваканция през август. Там Ким отпразнува 40-ия си рожден ден, като партито беше организирано именно от съпруга ѝ. Той успя да направи холограма на покойния ѝ баща Робърт Кардашян, който чете пожелание.

Според източник на E!News, Ким е искала да започне процедурата по развод още миналата година, но е решила да даде на брака си последен шанс. Докато тя предимно прекарва времето си в Лос Анджелис заедно с децата, Кание се намира в семейното ранчо в Уайоминг. Въпреки дистанцията, двамата са изказали желание да отглеждат наследниците си в спокойна обстановка и да бъдат заедно, когато се налага.

„Те просто се отчуждиха“, допълва източникът, като заявява, че няма драма между двамата. Въпреки мирния развод, който се задава, Ким и Кание ще трябва да разделят общото си имущество, което са натрупали през последните 7 години. Докато двамата бяха фокусирани върху увеличаването на семейството си и създаването на нови компании и модни линии, винаги е имало неромантични детайли, които трябва да се подредят. Това е напълно разбираемо, когато става въпрос за хора, разполагащи с несметно богатство.

Ким и Кание си имаха пари и преди сватбата им за 2,8 млн. долара във Флоренция, но постепенно натрупват още повече, когато официално стават семейство. Най-видимите им активи – като семейния дом в Калифорния, който струва 60 млн. долара - съставляват относително малка част от общата им нетна стойност, която възлиза на 2,1 млрд. долара.

Бихте си помислили, че с толкова голямо число разводът би бил доста труден, но не. Всъщност нещата са доста прости, тъй като Ким и Кание са успешни и независими предприемачи. Когато през юни марката на Кардашян „KKW Beauty“ беше оценена на 1 млрд. долара, Кание се включи в Туитър, за да поздрави съпругата си. Той заяви, че Ким е преминала през най-трудните бури и сега Бог я награждава.

Миналия месец марката Coty купи 20% от компанията на Кардашян за 200 млн. долара. Това увеличи личното състояние на звездата до 750 млн. долара, като 250 млн. от тях идват от шоуто Keeping up with the Kardashians, моделство, мобилното ѝ приложение и други начинания. През 2019 година тя пусна модната си линия SKIMS, като миналия месец добави към нея и производство на предпазни маски за лице.

Състоянието на Кание възлиза на 1,26 млрд. долара, за което той обаче не е съгласен. Миналата година той пише до редакцията на Forbes, че са сбъркали цифрите, като те трябва да се поправят на 3,3 млрд. долара. Голяма част от богатството му идва от обувната му линия Yeezy, като той притежава 100% от нея и работи заедно с Adidas. Освен това той получава 11% от всяка покупка.

През 2014 година основава свой лейбъл G.O.O.D Music. В опит да си върне старите записи, съди Universal Music през 2019 година. Миналата есен той уреди друг иск, който заведе срещу Sony. Според Valentiam Group, музикалният каталог на Кание струва около 110,5 млн. долара. „Моите деца ще притежават записите ми. Не вашите, а моите“, пише той в Туитър през септември.

Материалните притежания на Ким и Кание включват два имота в звездната общност Hidden Hills, както и малка къща за 3 млн. долара, която се намира до имението им за 20 млн. долара. Двойката е похарчила още толкова за неговия ремонт и поддръжка в продължение на три години. Към портфолиото им за недвижими имоти те добавят апартамент с четири спални за 15,5 млн. долара. Кание пък купува още два имота – две ранчота в Уайоминг на стойност 14 и 14,5 млн. долара.

„Обичаме Уайоминг. Винаги е било невероятно място за нас. Съпругът ми току-що си купи ранчо там. Мечтата му е да се премести там“, казва Кардашян пред Джими Фалън. Тя добавя, че би ходила в Уайоминг само през уикендите и лятото, защото обича живота си в Лос Анджелис и не би се отказала от него.

Според Forbes, активите на семейството включват още 5 млн. долара в творби на изкуството, близо 4 млн. в превозни средства, 3,2 млн. в бижута и 300 хиляди долара в добитък, живеещ в Уайоминг. Според експерти, тези неща ще са малко по-трудни за разделяне, но Ким и Кание имат предбрачен договор, който би улеснил процеса. Според него, двете страни трябва да получат равни блага, така че разводът може да приключи по-бързо от очакваното.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари