IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 бебешки кралски традиции, които Меган и Хари няма да следват

25 февруари 2021 12 30

Двойката очаква второто си дете

Снимка: Getty

На 14 февруари принц Хари и Меган Маркъл обявиха, че чакат второ дете. Те изненадаха всички, като публикуваха снимка от задния двор на дома си в Калифорния. На черно-белия кадър Хари е седнал на тревата под голямо дърво, докато съпругата му се е излегнала и е положила глава в скута му.

„Можем да потвърдим, че Арчи ще става батко“, написаха двамата в социалните мрежи, като все още не уточняват дали бебето е момче или момиче. Също така не се знае в кой месец е Меган, като всички подробности се очаква да бъдат разкрити на предстоящото интервю с Опра Уинфри на 7 март.

Новината за бебето изненада всички, но някои критици посочиха, че тя е съобщена с цел да засенчи принцеса Юджини, която само няколко дни преди това беше родила първото си дете. Въпреки тези слухове, се оказва, че всичко между двете семейства е наред, тъй като стана ясно, че Хари и Меган са изпратили подарък за бебето на принцесата.

И докато първородното дете на двойката – Арчи – трябваше да следва няколко кралски правила още преди да е проходило, това няма да се наложи с по-малкото му братче или сестриче. Тъй като Хари и Меган напуснаха официално кралското семейство през март миналата година, те са освободени от спазването на протокола и ще могат да се насладят на този момент като обикновени родители.

Ето кои кралски традиции могат да бъдат пропуснати от Меган и Хари

1. Не се очаква да позират пред фотографи

Принцеса Даяна започна традицията майките на кралски наследници да позират на стълбите пред болницата, в която са родили. Това се случва през 1982 година, когато се ражда принц Уилям и отново само две години по-късно, когато на бял свят се появява и принц Хари.

Традицията беше продължена от принц Уилям и Кейт Мидълтън, които позираха за официални снимки пред болница „Света Мария“ след всяко от трите раждания. Хари и Меган обаче решиха да не последват примера, намеквайки още тогава, че не искат да се подчиняват на кралските правила. Те обявиха, че са станали родители с официално съобщение, като заявиха, че искат да се насладят на мига като нормално семейство.

Хари и

Снимка: БГНЕС

Е, сега няма да им се налага да обясняват защо не са се появили пред фотографите, тъй като вече не са част от кралското семейство. Най-вероятно двойката няма да обяви и в коя болница ще се роди детето им, тъй като ще искат да го запазят далеч от светлината на прожекторите възможно най-дълго.

2. Няма да се налага официална фотосесия

Въпреки че не позираха пред насъбралите се фотографи пред болницата, Хари и Меган все пак участваха в официална фотосесия няколко дни след раждането на Арчи. Тя се състоя в замъка Уиндзор, а тогава детето им беше едва на два дена.

Говорейки пред пресата, Меган заяви, че това е магически момент и чувството е невероятно. „Имам двама от най-прекрасните мъже на света, така че съм изключително щастлива“, добави тя. Когато второто им дете се роди, Маркъл и принц Хари може и да не публикуват снимки веднага, а да изчакат няколко дни преди да обявят щастливата новина пред света.

Хари и

Снимка: БГНЕС

Преди няколко дни двойката официално потвърди, че няма да се завърне към кралските си задължения и ще продължат да се занимават със своите организации, далеч от двореца. Наскоро принцеса Юджини също избра да не прави официална фотосесия на сина си, като сподели в Instagram само една снимка, на която се вижда ръчичката му.

3. Може да нямат кралско кръщене

Кралските бебета обикновено получават официално кръщене няколко седмици след раждането си, като церемонията се извършва от главата на Англиканската църква. Всяко дете се кръщава с вода от река Йордан, където се смята, че е бил кръстен Христос.

За церемонията бебето трябва да носи традиционна кралска рокля, копие на тази, направена през 1841 година за децата на кралица Виктория. Оригиналът, направен от Джанет Съдърланд, е носен от 62 кралски бебета преди да излезе от употреба. Репликата, направена през 2004 година, е носена от децата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, както и от Арчи през юли 2019 година.

Арчи БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Не е ясно дали Меган и Хари ще продължат тази кралска традиция, като най-вероятно няма да могат да използват официалната рокля. Все пак не се знае дали те имат възможност да пътуват и до Великобритания, тъй като рестрикциите около коронавируса все още са в ход.

4. Бебето най-вероятно няма да има традиционно име

По-голямата част от бебетата в кралското семейство получават традиционни имена с историческо или кралско значение. Маркъл и Хари се откъснаха и от тази традиция, като кръстиха сина си Арчи Харисън. Името Арчи няма кралско значение, като Харисън означава „син на Хари“.

Обикновено се очаква кралските бебета да имат повече от едно име. „Трите имена са типични за децата, които са в линията за трона, така че да имат избор от имена, ако станат кралица или крал“, казва бившият кралски иконом Грант Харолд пред Insider.

Арчи БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Второто дете на Меган и Хари ще бъде осмо в наследствената линия, което означава, че е малко вероятно да се качи на трона. Това дава право на двойката да избере каквото име поиска, като дори може да се откаже от следването на традицията за повече от едно име.

5. Бебето няма да има кралска титла

Детето на Меган и Хари няма да бъде принц или принцеса поради закон, издаден от крал Джордж V през 1917 година. Той ограничава титлите до внуците на всеки син в пряката мъжка линия за трона. Въпреки че много хора смятат, че дворецът може да даде някаква титла на бебето, това е малко вероятно, тъй като такава не беше дадена на Арчи.

Хари и Меган вече не използват своя статут на „Негово и Нейно кралско величество“, което следва да изключи и всякакви претенции за титли на децата им.

6. Раждането няма да бъде оповестено от двореца

Бъкингамският дворец обикновено е първата институция, която съобщава кога се е родило кралско бебе. Екипът за комуникации споделя новината чрез официално изявление до медиите, в социалните мрежи, както и чрез поставянето на официално съобщение на портите на двореца.

Хари и Меган имат свой екип, който се занимава с пресата. Те го назначиха, след като се отделиха от кралското семейство през март 2020 година. Двойката обяви, че чака второ дете чрез свой говорител, а не чрез Бъкингамския дворец. Но това не означава, че дворецът няма да публикува изявление след раждането.

Арчи БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Кралски говорител наскоро съобщи за реакцията на семейството относно втората бременност на Маркъл. Той заяви, че кралицата, принц Филип и принц Чарлз са щастливи от новината.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари