IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Смъртен случай помрачил кръщенето на сина на принцеса Юджийн

25 ноември 2021 11 00

COVID-19 отнема скъп за съпруга ѝ човек

БГНЕС

БГНЕС

Смъртен случай помрачил радостта от кръщенето на сина на принцеса Юджийн. Дни преди него, внучката на Елизабет Втора загубила своя свекър. Въпреки това, тя взела решение да не отменя събитието.

През пролетта на 2020 г. бащата на Джак Бруксбанк – Джордж, бил в болница заради COVID-19, който хванал при пътуване до Франция, пише The Telegraph. Лекарите не давали големи надежди за възстановяването му. 72-годишният мъж бил девет седмици в ковид отделение, като пет от тях прекарал на апаратно дишане. Въпреки това, той бил изписан в добро здраве, но след това получил други проблеми.

По данни на PA, мъжът е починал миналата седмица, точно преди кръщенето на своя внук, което бе насрочено за 21 ноември.

През юни миналата година принцеса Юджийн показва свекъра си за първи път в Instagram, отбелязвайки, че е истински герой. Тогава тя благодари на всички медицински работници на първа линия, както и на тези, които са се грижили за Джордж Бруксбанк.

„Не знам по какъв начин да изразя благодарността си към всички вас, че го върнахте в нашето семейство“, коментира тогава внучката на английската кралица.

„Начинът, по който бях третиран, беше невероятен. Нищо не беше прекалено неприятно и в нито един момент не получих чувство за недостиг на лекари или медицински сестри или някакво впечатление, че услугата е по някакъв начин претоварена“, разказа преди няколко месеца самият Джордж Бруксбанк, говорейки за лекарите в двете болници, в които се е лекувал.

Джордж Бруксбанк,

БГНЕС

„Със сигурност им дължа живота си“, добавя той.

Изданията на Острова не посочват от какво точно си е отишъл свекърът на принцеса Юджийн, но най-вероятно причината са усложнения след коронавируса.

Внучето на покойния мъж, което вече е на 9 месеца, бе кръстено в параклиса „Вси светии“ в Уиндзор Грейт Парк заедно със своя братовчед Лукас – синът на зара и Майк Тиндъл. Сред малкото гости на ритуала бе Елизабет Втора, която се радва, че носят и името на принц Филип.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари