IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Катрин Зита-Джоунс, не прекалявай с кафето!

26 ноември 2021 17 40

Актрисата иска съвет от феновете за консумацията на напитката

БГНЕС/IStockphoto

„Катрин Зита-Джоунс, не прекалявай с кафето!“. Това пишат фенове на актрисата, след като тя ги помоли за съвет относно консумацията на напитката, пълна с кофеин. Звездата сподели снимка в своята история, където позира с чаша и изтъкна, че е раздвоена за това какво количество трябва да приема за деня.

„Колко кафе е твърде много кафе?“, гласи въпросът на Катрин, а опциите за нейните последователи в социалната мрежа са две: „Има ли лимит?“ и „Още една чаша, моля!“.

Всъщност, отговорът зависи от няколко неща – каква марка кафе ползвате, какво е количеството на кофеин в него и от друга страна – каква е чувствителността на вашия организъм към него. Ако имате главоболие, започнете да треперите или пък се чувствате изнервени, по-добре да не прекалявате с кафето, съветват специалисти.

С поста си актрисата не само отваря една доста дискутирана тема – за ползите и вредите от кафето. То дава енергия и повишава концентрацията, но може да доведе до сърцебиене и още куп негативи, ако човек приема повече от 600 мг кофеин на ден. Катрин Зита-Джоунс умело използва момента, за да промотира своя бизнес с кафе, който развива по време на пандемията.

Предлагайки на своите най-верни фенове най-доброто кафе, съпругата на Майкъл Дъглас подкрепя хора в нужда по целия свят. Част от приходите, идващи от продуктите ѝ с кофеин, биват заделяни за благотворителни организации, с които тя работи от години.

„Приготвянето на сутрешно кафе е съществена част от нашето време – от аромата, който изпълва въздуха до първата глътка, която помага да събудим ума си“, пише в представянето на кафето, което носи името Casa Zeta-Jones.

Освен по-специалното кафе, звездата предлага и страхотни чаши, в което да го приготвите, разбира се, с нейните инициали.

Иначе, по данни на списание Hello, хората, които обичат кафе, трябва да пият до 3 чаши на ден – това е максималното количество, което няма да им навреди. Това обаче не се отнася за бременните, които е добре да ограничат консумацията до две или минат на безкофеиново.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари