IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звездни диети: Как се храни Катрин Зита-Джоунс, за да влезе във форма?

1 юли 2021 08 30

Актрисата пие чай през целия ден

БГНЕС

Катрин Зита-Джоунс е едно от неостаряващите лица на Холивуд. Тя и Майкъл Дъглас имат дългогодишен брак. Двамата неведнъж говорят пред медиите за това как поддържат отношенията и възпитават децата си. Но нека надникнем в тяхната кухня или по-скоро в хладилника им, за да разберем как се храни актрисата, за да изглежда толкова добре на 51 години.

Звездата разкрива, че благодарение на режима си, тя е енергична и концентрирана. Има достатъчно сили, за да работи на снимачната площадка, а после да обърне внимание и на близките си и домашните задължения вкъщи.

1. Събуждане с кафе

Противно на схващането, че ароматната напитка рано сутрин води до дехидратация, актрисата не може да стартира деня си без нея. И ние я разбираме много добре!

Пред Harper's Bazaar тя споделя, че не може без кафе:

„Първото нещо, което правя, когато се събудя, е да си пусна кафе, защото наистина не мога да направя нищо както трябва без него“, казва тя и добавя, че обожава да го прави и с френска преса.

2. Не бърза със закуската

Актрисата става доста рано, пие кафето и след това чака поне 2 часа, преди да закуси. Това е едно от правилата, с които има по-стройна фигура. Така, ако е станала към 5-6, хапва поне след 8.

Иначе, що се отнася до предпочитаните продукти за закуска, тя разкрива, че обича да яде зърнени храни или овесена каша, в която слага банани и кафява захар. Понякога добавя и горски плодове. Иначе може да яде гранола, обезмаслено кисело мляко и малини/боровинки почти всеки ден.

3. Позволява си английска закуска през уикенда

Родена в в уелския град Суонзи, Зита-Джоунс няма как да не приготвя от време на време типичната английска закуска, която се състои от пържени яйца и бекон.

„На масата имаме наденички, печен боб, бъркани яйца... и вносен британски бекон“, казва актрисата, която си позволява повече мазнини през уикенда, когато го кара по-лежерно.

4. Лек обяд

Катрин Зита-Джоунс

БГНЕС

Съпругата на Майкъл Дъглас похапва по-малки порции и гледа на обяд да не прекалява с ястията. А това за нея означава „нещо леко, което да не ми тежи“, като например свежа зелена салата с кедрови ядки и домати. Тя обожава и микс от зеленолистни, които овкусява с балсамов оцет, екстра върджин зехтин и горчица.

Понякога Катрин добавя към салатата си пиле или риба, приготвени на скара или пълнени патладжани със сос.

5. Протеини за вечеря

За последното хранене от деня, актрисата отново прави салата, като гледа до 20 часа вече да е вечеряла, за да има достатъчно време до лягане. Предпочита салата и протеин под формата на месо.

„Обичам плодовете. Винаги нарязвам ябълка в салатата. Разбира се, обичам и авокадо, също и комбинацията от портокали и смокини“, допълва тя.

Когато е достигнала желаното тегло, Катрин Зита-Джоунс може да си позволи и десерт за вечеря. Най-често той е топка сладолед или ябълковият пай на майка ѝ. Но на другия ден гледа да избягва сладкото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари