IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рупърт Гринт за чувството да си баща и отношенията си с Дж. К. Роулинг

19 януари 2022 14 40

Актьорът, познат от екрана като Рон Уизли, написа есе за The Times

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Рупърт Гринт говори откровено за отношенията си с Дж. К. Роулинг.

Двамата се запознават през далечната 2000 година, когато започват снимките на първия филм за Хари Потър. Гринт влиза в ролята на Рон Уизли – рижаво момче от бедно семейство, което е един от най-добрите приятели на Хари. Заедно с Хърмаяни Грейнджър (Ема Уотсън), тримата се опитват да победят най-могъщия магьосник, живял някога, Лорд Волдемор.

Благодарение на историята на Роулинг, която е разказана в седем книги, Гринт и колегите му се изстрелват до световна слава, ставайки любимци на малки и големи още докато са на 11 години. След края на сагата „Хари Потър“, актьорът на няколко пъти е споделял, че му е било трудно да се справи с интереса към себе си, като е разчитал на помощ от приятели и роднини, за да остане здраво стъпил на земята.

Сега Гринт е баща на момиченце, Уенздей, което се ражда през май 2020 година. Актьорът рядко говори за семейството и приятелката си Джорджия Грум, но малко след раждането на дъщеря си, той се присъедини към социалните мрежи и сподели нейна първа снимка. Разбира се, лицето на Уенздей беше скрито от камерата, но все пак феновете бяха доволни.

В специално есе за The Times Рупърт споделя, че в първите моменти след раждането на дъщеря му се е чувствал безполезен. „Просто си една машина, която мести бебето от една стая в друга“, пише той. Допълва, че мъжете нямат много задължения, когато детето все още е малко, тъй като не могат да кърмят, и затова самият той е имал чувството, че услугите му не са били желани.

Освен за дъщеря си, Гринт пише и за отношенията си с Дж. К. Роулинг, която в последните няколко години никак не е долюбвана от феновете. Авторката си навлече гнева им заради различни публикации в социалните мрежи, насочени към правата на трансджендърите, промяната на пола и как това може да повлияе на младото поколение. „Невинаги се съгласявам с всичко, което леля ми казва, но тя все пак си остава моя леля. Ситуацията е трудна“, казва Гринт за Роулинг.

Актьорът, който в момента участва в сериала The Servent по Apple Tv+, казва, че животът му се измерва с филмите за Хари Потър. „Много ми е трудно да се отделя от Рон – слели сме се в един човек“, допълва той. Признава, че преживяването го е изградило като човек и никога не може да избяга от него. Дори и да е затворил тази врата в ума си, то навсякъде около него има неща, които му напомнят за „магическите“ му дни – тематичен парк, пиеси и постоянното повтаряне на филмите по телевизията.

За съжаление на феновете, Гринт споделя, че не се вижда толкова често с колегите си Даниел Радклиф (Хари Потър) и Ема Уотсън. Именно затова събирането им за специалния епизод на HBO Max по случай 20 години от „Хари Потър и философският камък“ е било толкова емоционално. Дж. К. Роулинг не беше поканена на събитието, но беше показано нейно старо интервю, заснето през 2019 година.

През 2020 година авторката беше критикувана, защото е подкрепила антитрансджендър мнение в социалните мрежи. Въпреки че отрича мнението ѝ да е трансфобик, тя получи още черни точки, след като написа есе на сайта си няколко дни по-късно. Роулинг заяви, че не иска мъже, които се определят като жени, да имат право да влизат в женски съблекални или тоалетни. Според нея, това отваря вратата за насилие и изнасилване, тъй като всеки един мъж може да твърди, че се чувства жена, за да се възползва от истинските жени вътре.

Роулинг БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Радклиф, Уотсън и Гринт веднага излязоха с официални съобщения, в които се разграничиха от думите на Роулинг.

32-годишният Радклиф заяви, че „трансжените са жени“ и всяко становище против това изтрива идентичността и честта на трансджендър хората. Актьорът добавя, че нито той, нито Роулинг имат познания по тази тема и затова не трябва да изразяват такива категорични мнение, както е направила авторката.

„Според изследване, 78% от трансджендърите и небинарните млади хора споделят, че са били жертва на дискриминация заради своята полова идентичност. Ясно е, че трябва да направим повече, за да подкрепяме трансджендърите и небинарните хора, а не да зачеркваме тяхната идентичност и да им причиняваме повече болка“, пише още Радклиф.

По това време Гринт заяви в официално съобщение, че категорично застава зад транс обществото и е на същото мнение като повечето си връстници. „Трансжените са жени. Трансмъжете са мъже. Трябва всички да имаме правото да живеем живота си с любов и без да бъдем съдени“, казва той.

31-годишната Ема Уотсън, която е изявен защитник на жените и равенството в обществото, също се обяви в подкрепа на ЛГБТ общността. „Трансхората са това, което казват, че са и заслужават да живеят живота си без постоянно да бъдат питани или да им се казва кои са или кои не са. Искам моите транспоследователи да знаят, че аз и много други хора по света ви виждаме, уважаваме и ви обичаме за това, което сте“, категорична бе Уотсън.

Ралф Файнс, който играе Лорд Волдемор, сподели пред The Telegraph, че смята злобата срещу Роулинг за напълно незаслужена. „Разбирам яростта на хората, когато се води спор, но не виждам защо трябва да се хвърлят такива обвинения. Смятам, че количеството злоба, което хората изпитват заради изказването на едно мнение, е притеснително“, е мнението на актьора.

Въпреки нападките, Роулинг публикува нова детска книжка през октомври и написа сценария за третия филм от поредицата „Фантастични животни“, който се очаква да излезе на 15 април 2022 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари