IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подобрява ли се здравословното състояние на принцеса Шарлийн?

28 януари 2022 18 00

От Монако споделят важни новини

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Здравословното състояние на принцеса Шарлийн предизвиква огромен интерес не само в Монако. Съпругата на принц Албер претърпя множество проблеми, които я принудиха да остане близо шест месеца в Южна Африка, за да се лекува от усложнения от ушна инфекция. След завръщането си в кралския дворец, Шарлийн постъпи в лечебен център извън Монако, за да лекува умората и безпокойството си.

Заради здравословните си проблеми принцесата пропусна първия учебен ден на децата си, десетата годишнина от сватбата си, ежегодния коледен базар в Монако и няколко официални празника в страната. Последното събитие, на което Шарлийн няма да присъства е Saint Devote Day – годишен празник в чест на светеца на Монако.

Поради големия интерес към здравословното състояние на принцесата, от кралския дворец споделиха новини за възстановяването ѝ.

„Възстановяването на нейно светло височество принцеса Шарлийн в момента продължава по удовлетворяващ и много окуражаващ начин“, се казва в изявлението на двореца, което е написано на френски език. В него се пише още, че възстановяването и зъбното лечение на Шарлийн ще отнеме още няколко седмици и в резултат на това тя няма да може да присъства на празненствата по случай Sainte Devote тази година.

От двореца заявиха, че принцесата изпраща своите най-добри пожелания към всички монегаски по случай празника. „Веднага щом здравето ѝ го позволи, принцесата с огромна радост ще сподели всеки един момент с народа си“, гласи още изявлението. От кралското семейство помолиха медиите да уважат молбата им за спокойствие и да не безпокоят принц Албер и децата му.

Принцеса Шарлийн, която отпразнува 44-ия си рожден ден в сряда, в момента се лекува в болница извън Монако, след като е изпитала „сериозна умора, както физическа, така и психическа“.

След като кацна в Южна Африка през май миналата година за 10-дневно посещение, усложнения след процедура „уши, нос и гърло“ я принудиха да остане в страната цели шест месеца. Серия от болезнени възстановителни операции отложиха завръщането на принцесата в Монако до началото на ноември, когато тя се събра със съпруга си и двете им деца – принц Жак и принцеса Габриела.

Макар завръщането да беше повод за радост за цялата страна, само няколко дни по-късно Шарлийн отново постъпи в болница, защото е изпитала физическа и психическа умора. Тя е взела решението след консултация с лекари и цялото семейство. Поради множество причини, медицинският център се намира извън Монако. Засега се знае, че той е някъде в Европа.

Принц Албер описа решението на Шарлийн като доброволен избор. „Тя вече беше взела своето решение и ние просто искахме да го чуем от нейната уста. Тя искаше това. Знаеше, че най-доброто нещо е да замине и да си почине, както и да има истинска медицинска помощ“, казва той пред People през ноември. Месец по-късно от двореца заявиха, че най-вероятно още няколко месеца ще бъдат необходими на Шарлийн да се възстанови напълно.

По време на отсъствието ѝ, тя разговаря по видеовръзка с децата и семейството си. По Коледа ѝ беше разрешено да посрещне близките си в медицинския център. Според различни източници, принц Албер на няколко пъти е посещавал Шарлийн сам.

Въпреки че не се появява в публичното пространство, принцесата е доста активна в социалните мрежи. През декември тя публикува снимки на децата си, с които отброяваше дните до техния рожден ден, както и един семеен портрет за Коледа. Тя също така изрази тъгата си от смъртта на близкия си приятел Дезмънд Туту на 26 декември.

В сряда, 26 януари, Шарлийн сподели и специално видео по случай рождения си ден.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

v ( преди 2 години )
доста думи за да избегнете да напишете че е била в клиника за наркомани.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар