IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ейми Шумър разкри, че имала трихотиломания

30 март 2022 10 50

„Толкова много се срамувах“, признава тя

БГНЕС

БГНЕС

Ейми Шумър призна за дълго пазена от нея тайна. Комедийната актриса разкри, че като малка ходела с перука на училище, защото имала трихотиломания. И днес тя продължава да се бори с психичния проблем.

„Наистина вече не искам да имам голяма тайна. И мисля че е добре за мен да облекча срама си. И може би, надявам се, да помогна и на други хора в това“, каза тя пред Hollywood Reporter.

40-годишната звезда разказа, че заради въпросното състояние, при което човек изпитва желание да скубе косата си, като измъква цели кичури, е трябвало да ходи с перука в гимназията.

„И всички знаеха за това“, казва Шумър, спомняйки си за трудните моменти в училище.

„Толкова много се срамувах“, признава Ейми Шумър

По думите на комедиантката, която бе домакин на наградите „Оскар“, всеки си има своя голяма тайна и нейната именно е трихотиломанията.

Тя посочва, че това е проблем, с който не можеш да се разделиш лесно. И сега, след толкова много години, тя продължава да се бори с него.

Ейми разказва още, че баща ѝ бил диагностициран с множествена склероза и обявил банкрут. Тогава цялото семейство било под силен стрес и нищо чудно оттогава да се е отключило заболяването.

Заради постоянното скубане, в един момент Ейми имала доста плешиви участъци по главата и трябвало да си купи перука. А по онова време нямало особено подходящи. Ето защо непрекъснато се срамувала.

Ейми Шумър се притеснява за сина си

Актрисата сподели опасенията си, че синът ѝ може да наследи генетичното заболяване. „Всеки път, когато той докосне главата си, получавам сърдечен удар“, обяснява тя.

Снимайки биографичната поредица „Life & Beth“, звездата споделя за трихотиломанията си, за да може да даде пример и да помогне на повече хора.

Междувременно, Шумър има и други притеснения. Тя бе откровена за това, че синът ѝ Джийн може да страда от разстройство от аутистичния спектър. Баща му – Крис Фишър, бе диагностициран с аутизъм малко преди момченцето да се роди.

През последните няколко месеца Ейми не споделя в социалните мрежи снимки на детето си отблизо.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари