IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джейн Фонда на прага на 85-те години: Чувствам се добре, чувствам се силна

14 ноември 2022 17 50

В момента актрисата се бори с рак

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Рожденият ден на Джейн Фонда може да е чак след месец, но актрисата вече е в празнично настроение.

Носителката на „Оскар“ сподели пред списание People, че се чувства много силна, преди да навърши 85 години на 21 декември. Тя беше на специално събитие в Атланта, където се събраха повече от милион долара за кампанията Adolescent Power & Potential, която се опитва да предотврати бременността при тийнейджъри и да се грижи за здравето на възрастните. Организацията е основана от Фонда през 1995 година.

След като през септември стана ясно, че актрисата е диагностицирана с неходжкинов лимфом, който, по думите ѝ, е лечим, Фонда заяви миналата седмица, че е преполовила химиотерапията си и я нарече много лесно лечение. „Не губя косата си. Не ми се гади. Седмицата, която се подлагам на химиотерапия е трудна, но после се чувствам добре. Чувствам се силна“, каза тя пред списание People.

Джейн Фонда

Снимка: Getty Images

На събитието в Атланта актрисата сподели, че е малко изморена от лечението, но се чувства страхотно. „Живях чудесен живот. Живях продуктивен и смислен живот. И смъртта е част от живота. Надявам се да бъда пример за младите хора, така че да не се страхуват от старостта“, каза тя дни преди благотворителната среща.

„Но трябва да се грижиш за себе си, което правя и в момента. Дори в дните, когато се подлагам на химиотерапия, все още тренирам. Бавно и не е като преди, но все още се движа и се поддържам в добра форма“, обяснява още Фонда.

Звездата от „Грейс и Франки“ работи, за да предостави на младежите в Джорджия всеобхватно сексуално образование, подходящо за възрастта, наред с други услуги след стартирането на кампанията си през 1995 година. Точно както направи, когато навърши 80 и 75 години, Фонда използва 85-ия си рожден ден, за да хвърли светлина върху организацията със събитие в Розовия замък.

Актрисата седеше на място, украсено с цветя, докато благодареше на Тайлър Пери и Лудакрис, че са се присъединили към тържеството, където гостите се насладиха на изпълнение от Гладис Найт. Присъстваха също още известни имена от благотворителни движения и филантропски организации, които през годините са развили тясна връзка с Фонда и нейното дело.

Докато приятели вдигаха тост за рожденичката по време на събитието, тя беше изненадана с видео съобщения от хора като Стивън Колбърт, Джими Кимъл, Хелън Мирън, Глен Клоуз, Деми Ловато, Ева Лонгория, Сали Фийлд, Ел Фанинг, Салма Хайек и Джеф Бриджис. „Не е нужно да знам на колко години си, защото ти си вечна. Винаги си била голяма светлина в живота ми и исках да се уверя, че ти честитя рождения ден. Наслади му се и ти пожелавам радост“, каза Упи Голдбърг.

Джейн Фонда: Имам един фейслифт и не се гордея с него

Джейн Фонда: Можеш да бъдеш млад и на 85 години

Джейн Фонда: Вече не се срамувам от сивите си коси

Леонардо ди Каприо, който споделя любовта на Фонда към филантропските дейности, също се включи в пожеланията. „Съжалявам, че не мога да бъда до теб тази вечер. Честит 85-и рожден ден. Дала си толкова много на света, вдъхновила си милиони хора, поколения са станали активисти заради теб и си пример за лидерите по света. Вдъхнови мен и още много като мен. Така че ти пожелавам честит рожден ден и много здраве“, каза актьорът.

Коктейлът беше последван от търг на живо, в който Фонда покани един участник с най-високо наддаване да пие с нея в дома ѝ, шегувайки се, че тогава няма да е на химиотерапия и ще пие много. Победителят също ще може да се присъедини към нея през януари на червения килим на 80 for Brady – предстоящ филм, в който играе с Брейди Фийлд, Рита Морено и Лили Томлин.

Преди партито Фонда благодари на семейството си, че я е мотивирало да продължи с работата си като активист. „Просто исках малките ми внуци да знаят, че баба е дала всичко от себе си“, каза тя пред People. Допълва, че през следващите години ще бъде много трудно за младите хора, които се опитват да спасят света, така че е искала да се увери, че е изцедила всяка капка от себе си за едно по-добро бъдеще.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари