IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модерната монархия: Принц Уилям вече и с TikTok

30 ноември 2022 14 30

В момента той е в Бостън заедно със съпругата си Кейт

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Принц Уилям направи поредната крачка към по-модерната и по-близка до хората монархия, участвайки в първия си TikTok.

40-годишният принц на Уелс сподели видео в социалната мрежа чрез профила на организацията му Earthshot, която съвсем скоро ще раздаде ежегодните си награди. По този повод Уилям и съпругата му Кейт са в Бостън, но преди официалната церемония, принцът реши да се включи в популярна тенденция сред младото поколение.

@theearthshotprize Together, we will make the impossible possible and repair our planet this decade. #savetheplanet #climatechange #EarthshotPrizeBoston2022 #climateaction #explore #Earthshotprize #nature #PrinceWilliam ♬ original sound - The Earthshot Prize

„И наградата Earthshot отива при“, казва Уилям, след което оставя телефона на земята и сякаш го настъпва. Това е моментът, в който кадрите започват да се сменят и показват всички претенденти за отличието. На екрана се изписва и датата на церемонията, която е 2 декември, а финалистите са общо 15. Всички те са участвали в проекти, които по някакъв начин могат да променят съдбата на Земята. Петте категории, в които се състезават са „Защита и възстановяване на природата“, „Почистване на въздуха“, „Възстановяване на океаните“, „Създаване на свят без боклук“ и „Промяна в климата“.

Освен че Уилям се появи за първи път в TikTok, профилът на Earthshot ще бъде един от тези, които е добре да следите, ако имате интерес към кралското семейство. В него най-вероятно ще бъдат включвани кадри от зад кулисите на церемонията, където почетни гости са именно принц Уилям и Кейт Мидълтън. Миналата година се раздадоха първите награди в Лондон, но сега събитието се мести в Америка.

Принцът и принцесата на Уелс кацнаха в Америка в сряда, като това е първото им посещение от осем години насам. Първо те ще посетят кметството в Бостън, където ще ги посрещне кметицата Мишел У и писателката Каролайн Кенеди, която е единственото живо дете на Джон Ф. Кенеди и Жаклин Онасис. Заедно те ще дадат началото на обратното броене до бляскавата церемония, изпълнена със звезди, която ще се проведе в зала MGM Music.

В четвъртък кралските особи ще видят работата, която базираните в Бостън организации вършат за създаването на по-устойчив свят и ще научат за някои от иновативните технологии в Greentown Labs в Съмървил. По-късно същия ден ще чуят за усилията на Roca – организация с нестопанска цел, която работи в продължение на 35 години, за да създаде сплотен подход за спасяване и подпомагане на промяната на живота на високорисковите млади хора.

40-годишната принцеса Кейт ще направи самостоятелно посещение в Центъра за развиващото се дете в университета Харвард, за да научи някои от най-добрите практики, които могат да бъдат пренесени в нейната собствена Кралска фондация и Центъра за ранно детско развитие.

Междувременно принц Уилям ще посети президентската библиотека и музея „Джон Ф. Кенеди“. Мисията Moonshot на покойния президент, която успява да качи човек на Луната, е ключовото вдъхновение зад създаването на наградите Earthshot.

В петък кралската двойка ще излезе заедно на церемонията по връчването на престижните статуетки, където звезден състав от изпълнители ще забавлява публиката. Били Айлиш, Ани Ленъкс, Ели Голдинг и Chloe x Halle ще излязат на сцената, а наградите ще бъдат присъдени от Рами Малек, Катрин О'Хара и Шейлийн Удли. Кейт Мидълтън също ще връчи една от статуетките, а принц Уилям ще изнесе заключителната реч.

Кейт Мидълтън ревнувала принц Уилям от млади майки?

Кейт Мидълтън и принц Уилям нарушиха почивката си заради психичното здраве

Принц Уилям – недоволен от „Короната“, но не го послушаха

Последното посещение в Америка на принца и принцесата на Уелс беше през 2014 година, когато те посетиха Ню Йорк. Според източници, сега двамата са изключително развълнувани от второто си посещение. „Те усещат и оценяват топлината и вълнението на американския народ и наистина очакват с нетърпение да се срещнат с възможно най-много хора“, казва близък до двойката.

Принц Уилям описва наградите Earthshot като свой опит да внесе спешен оптимизъм за справяне с проблемите на околната среда и изменението на климата. Според източник, той и Кейт са развълнувани, че могат да пренесат всичко това в САЩ и да вдъхновят хората там и по света чрез невероятните истории, които ще разкажат в петък.

„Наградите се превърнаха в Супербол за принца и той няма търпение да продължи да използва тази платформа всяка година, за да осигури внимание на повече значими проекти, свързани със спасяването на планетата“, казва още източникът.

Наградите Earthshot ще бъдат връчени на 2 декември, но ще бъдат предавани по телевизията чак на 4 декември.

За още новини от света на кралското семейство последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари