IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хелена Бонъм Картър: Писна ми обществото да се фокусира върху остаряването

8 февруари 2023 11 00

Актрисата смята, че има много по-важни въпроси, за които да се тревожим

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Хелена Бонъм Картър вече е изморена да се извинява за възрастта си.

В интервю за предаването Woman's Hour по британското радио BBC, актрисата споделя, че вече всичко е фокусирано върху превенцията от остаряване и желанието за вечната младост. По думите ѝ, остаряване се е превърнала в мръсна дума, която много хора избягват да споменават и дори се срамуват от нея.

Бонъм Картър обаче има намерение да живее живота си по съвсем различен начин. На 56 години актрисата смята, че е достигнала до своя апогей и не иска да се връща към по-младите си времена.

„Би било добре, ако променим правилата в обществото и кажем с гордост, че сме достигнали до най-доброто си ниво в нашите 60 години. Постигнали сме всичко и вече управляваме живота си“, казва Картър. Допълва, че е много лесно човек да се обсеби от желанието за по-младолик вид, но в „края на вечерта“ трябва да разберем, че не можем да контролираме времето и е редно да се примирим с обстановката. „Всъщност има толкова много по-важни проблеми, за които трябва да се тревожим“, казва актрисата.

Бонъм Картър предпочита да живее в настоящето, вместо да тъгува по миналото и да се притеснява от бъдещето. „Аз определено съм от клишетата, които казват, че са много по-щастливи сега, отколкото в младините си. Не бих се върнала там за нищо на света“, категорична е тя. Допълва, че визията ѝ може да не е от най-привлекателните, но душата ѝ е много динамична и със сигурност интересна.

В момента актрисата може да бъде гледана в сериала Nolly, където играе Ноел Гордън. Историята разказва за висотите и паденията в живота и кариерата на британската телевизионна звезда, позната на целия свят от сапунените опери. Бонъм Картър се радва, че все още има достъпни роли за по-възрастните дами в индустрията, благодарение на стрийминг услугите. Смята себе си за късметлийка, че е получила „повиквателна“ за сериала Nolly, защото не е подозирала, че някой я мисли за достойна и подходяща за ролите.

„Тогава обаче си помислих и колко е тъжно, че трябва да се извинявам за възрастта си. Но нещата стават по-добри, наистина. Смятам, че стават по-добри за всички заради множеството стрийминг услуги, които предоставят тези възможности“, казва още актрисата.

Историческо постижение: Хелена Бонам Картър е първата жена президент на лондонската библиотека

Тя е богатство за целия свят! Британската икона Хелена Бонъм Картър

Хелена Бонъм Картър се свързала с покойната принцеса Маргарет за съвет

През ноември миналата година Хелена Бонъм Картър получи поста президент на Националната библиотека в Лондон. Тя се превръща в първата жена президент в 181-годишната история на библиотеката.

„Библиотеката наистина е място като никое друго, вдъхновяващо и подкрепящо писатели повече от 180 години, много от които по някакъв начин са повлияли на моята собствена кариера и на тази на актьорите по целия свят“, казва Картър, която е член на борда от 1986 година.

За още новини от света на звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари