IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дженифър Лорънс за нарушаването на правилата в Кан: Не е било нарочно

15 юни 2023 10 40

Актрисата сподели защо е избрала да носи чехли вместо токчета на червения килим

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Дженифър Лорънс лесно привлича вниманието към себе си, особено на червения килим, независимо дали го прави целенасочено или не.

През годините актрисата на няколко пъти е ставала централна тема заради гафовете си, включително незабравимите падания на Оскарите, съвсем случайната целувка с колежката ѝ Натали Дорман и разсеяността ѝ по време на пресконференции след спечелването на награда. Преди няколко месеца Лорънс отново беше основна тема в медиите и социалните мрежи, след като се появи на фестивала в Кан и наруши едно от най-старите правила на червения килим.

Снимка

Снимка: БГНЕС

В началото на филмовия фестивал Дженифър присъстваше на премиерата на филма Anatomy of a Fall, комбинирайки стил и удобство във визията си. 32-годишната актриса се появи с дълга червена рокля на Christian Dior, включваща шал в същия цвят, изпъкнало деколте и плисирана пола. Червеното червило и огърлицата, отново от Dior, допълваха външния ѝ вид.

Докато краката на Лорънс бяха скрити през по-голямата част от появата ѝ на червения килим, когато актрисата трябваше да се изкачва и да слиза по стълбите към залата, роклята ѝ трябваше да бъде вдигната, което разкри и черни чехли, показващи ярък червен педикюр, подходящ за цялостната визия. Обувките веднага се превърнаха в основна тема, като бе посочено, че нарушават протокола за червения килим, в който се казва, че присъстващите на фестивала трябва да носят официални обувки.

В интервю за Entertainment Tonight Лорънс коментира слуховете, че се е опитала да заеме политическо становище, с което е искала да се противопостави на правилата. „Нямах идея, че има проблеми с хората, които носят чехли или ходят боси по червения килим. Наистина не знаех. Просто обувките, които ми бяха дадени, бяха с един номер по-големи“, казва още актрисата.

Именно заради широките обувки Лорънс е трябвало да намери друго допълнение към роклята ѝ, а подръка е имала единствено и само черните чехли. Желанието ѝ да ги обуе се е породило от факта, че не е искала да падне за пореден път на червения килим. Пред ET казва, че не е знаела, че изборът ѝ на обувки е щял да се превърне в толкова голям проблем.

Интересното е, че Лорънс всъщност е била с токчета на червения килим, но ги е свалила, малко преди да слезе по стълбите, от страх да не падне, тъй като номерът не бил правилният. Тогава е трябвало да присъства на снимки с продуцентския екип на компанията Excellent Cadaver, основана от самата нея през 2018 година.

Актрисата е категорична, че не е искала да се включва в дебати относно забраните в Кан, като уточни, че има гражданска позиция по темата, но би я изразила ясно, а не чрез избора си на обувки.

Спорът, за който говори Лорънс, е дългата и объркана история за дамските обувки в Кан. През 2015 година на жени, присъстващи на премиерата на „Карол“, беше отказан достъп заради равните им обувки, което предизвика онлайн възмущение и по-близък поглед върху прословутия строг дрескод на фестивала, който включва изискване за високи токчета.

Балът на губернаторите: Дженифър Лорънс с черен Dior, Кейт Бланшет в Alexander McQueen

Бляскавото завръщане на Дженифър Лорънс на червения килим

Поздравления за Дженифър Лорънс – стана майка!

Изборът на обувки или тоталната липса на такива в Кан също беше основна тема на разговор, когато Джулия Робъртс се разходи по бляскавия червен килим без обувки през 2016 година, а Кристен Стюарт и Сюзън Сарандън избраха ниски модели през следващите години. Стюарт продължи да се разхожда по границата на допустимото в Кан, събувайки своите Christian Louboutin, за да продължи да ходи по килима боса.

Пред Hollywood Reporter обясни, че носенето на токчета на червения килим край Лазурния бряг все още се счита за неписано правило, което обаче тя не иска да следва.

За още новини от света на звездите, съвети за красота и модни тенденции последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари