IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ема Хеминг Уилис: Не знам дали Брус е наясно какво се случва с него

26 септември 2023 11 00

Тя заяви, че болестта на актьора се отразява на цялото семейство

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ема Хеминг Уилис не е сигурна дали Брус Уилис е наясно със здравословното си състояние.

В понеделник основателката на Make Time Wellness, която се грижи за съпруга си от началото на годината, когато му бе открита фронтотемпорална деменция, се появи в предаването Today заедно със Сюзън Дикинсън, която е начело на Асоциацията за фронтотемпорална деменция. Двете дами промотираха Седмицата на фронтотемпоралната деменция, в която искат да повишат осведомеността на обществото относно болестта и да покажат, че хората, страдащи от нея, имат нужда от помощ.

По време на емоционалния разговор, Ема разкри повече за здравето на Брус, казвайки на водещата Хода Котб, че е напълно възможно актьорът да не е наясно какво се случва с него. По думите ѝ, в момента не може да даде окончателен отговор на въпроса дали Уилис знае какво точно е състоянието му и дали е наясно, че всъщност здравето му е влошено.

„Това, което научавам, е че деменцията е трудна. Трудна е за човека, на когото е поставена. Също така е трудна за семейството му. И това не е различно при Брус, при мен или при нашите момичета. Когато кажат, че това е семейна болест, прави са“, казва Ема.

Фронтотемпоралната деменция е всеобхватен термин за група мозъчни заболявания, които застрашават, както подсказва името, фронталните и темпоралните дялове на мозъка. Това означава, че части от тези лобове атрофират. Свиването им може да причини проблеми с говора, емоционални проблеми и промени в личността. Други симптоми могат да включват загуба на двигателни умения, включително проблеми при ходене, преглъщане или мускулни спазми.

Тъй като болестта засяга челния лоб, който контролира самооценката, всяко разбиране, че пациентът се е променил, често е първото нещо, което той губи.

По думите на Дикинсън, все още има много медицински специалисти и учени, които все още изучават фронтотемпоралната деменция. Казва, че повечето лекари не са запознати с факта, че може да отнеме средно почти 4 години, докато хората получат диагноза. По пътя към нея те поставят много погрешни диагнози, включително депресия, биполярно заболяване, алцхаймер или дори двигателни заболявания, като паркинсон или АЛС.

Подобен развой на събитията сякаш се случи и с Брус Уилис. През март 2022 година семейството му за първи път публично разкри, че той се оттегля от киното, след като е бил диагностициран с афазия – езиково разстройство, което засяга способността на човек да общува. Но през този февруари Ема разкри, че състоянието на съпруга ѝ се влошило и че той вече има фронтотемпорална деменция.

Симптомите на заболяването са склонни да се влошават с времето. Пациентите обикновено започват да ги забелязват между 40 и 65 години, но може да засегне и по-млади хора. Това е най-честата форма на деменция при хора под 60 години.

Детето в мен: Брус Уилис се наслаждава на Дисниленд заедно с малките си дъщери

9-годишната дъщеря на Брус Уилис с трогателен жест към баща си

Трогателно: Деми Мур с грижа за Брус Уилис

Попитана как хората с фронтотемпорална деменция се държат, Дикинсън казва, че членовете на семейството трябва да търсят необясними промени в начина, по който човек се държи в света. „Някой, който обикновено говори много добре, започва да проявява проблеми със събирането на мисълта в смислени изречения или губи значението на конкретна дума“, споделя тя.

Ема Хеминг казва, че примиряването с болестта на Уилис е било едновременно благословия и проклятие. Пояснява, че от една страна, е можела най-накрая да разбере какво се случва с актьора и да бъде наясно със следващите стъпки. Но от друга, това не направило болката по-малка.

Има обаче един етикет, който Ема отхвърля – този на болногледач. Вместо това тя нарича себе си „партньор за грижи“. Бидейки в тази роля, моделката научава колко е важно да се грижи за себе си. По думите ѝ, само по този начин тя, както и други партньори за грижи, могат да бъдат в най-голяма полза за човека до тях.

„В живота ни се случват толкова много красиви неща. Наистина е важно за мен да вдигна поглед от мъката и тъгата, за да мога да видя какво се случва около мен. Брус наистина би искал да изпитваме радост от всичко. Той би искал това за мен и нашето семейство“, казва Ема.

Актьорът има две дъщери от сегашната си съпруга – 11-годишната Мейбъл и 9-годишната Евелин. Той също така е баща и на 35-годишната Румър, 32-годишната Скаут и 29-годишната Талула, които се раждат от брака му с Деми Мур.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари