IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

A$AP Rocky отива на съд за опит за убийство

21 ноември 2023 11 00

В понеделник съдия реши, че има достатъчно доказателства, за да продължи с делото

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

A$AP Rocky, който бе обвинен в стрелба с полуавтоматично оръжие срещу своя бивш приятел и ищец A$AP Relli след ожесточен спор, ще се появи в съда през януари. 

В понеделник, по време на предварително изслушване в съда в Лос Анджелис, съдия М. Л. Вилар отсъди, че има достатъчно доказателства срещу рапъра, чието истинско име е Раким Майърс, за да бъде привикан на свидетелската скамейка за разпит. До този момент Rocky твърди, че е невинен и по двете обвинения за опит за убийство по време на инцидента, случил се на 6 ноември 2021 година. Жалбата към него бе подадена през август миналата година. 

Адвокатът на изпълнителя, Джо Такопина, заяви пред медиите, че неговият клиент е напълно невинен и е убеден, че истината ще излезе наяве и Rocky ще бъде оневинен по всяко едно обвинение. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A$AP ROCKY (@asaprocky)

По време на изслушването детектив Франк Флорес застана на свидетелската скамейка, за да изгледа ново видео от охранителна камера, в допълнение към това, което беше показано на предишното изслушване по-рано този месец. В новите кадри се чуват, но не се виждат, две силни пукания, за които екипът на прокуратурата казва, че са от предполагаемата стрелба

Флорес потвърди, че е прегледал записите в своето разследване и 35-годишният Rocky е имал пистолет в ръката си по време на кавгата. При кръстосан разпит обаче той разкри, че оръжието никога не е било открито. Междувременно двете гилзи, които били извадени от местопроизшествието от A$AP Relli, чието истинско име е Терел Ефрон, и предадени на полицията два дни по-късно, нямат пръстови отпечатъци по тях. 

Делото срещу половинката на Риана ще трябва да започне на 8 януари. 

На предишното заседание снимка на леките наранявания на Relli, извадена като доказателство в съдебната зала, показваше малки петна сурова, кървава кожа по кокалчетата на показалеца, средния и безименния пръст на лявата му ръка. Според документите, рапърът завежда граждански иск за нападение, побой и емоционален стрес срещу Rocky на 10 август 2022 година. 

В отговор на гражданската жалба, адвокатите на рапъра пишат, че клиентът им отрича всяко едно твърдение в подадените документи и конкретно отрича, че ищецът е бил ощетен по какъвто и да е начин в резултат на каквото и да е действие или бездействие от страна на ответника. „Нараняванията и/или щетите, за които се оплаква в жалбата, ако има такива, са причинени единствено, пряко и непосредствено от небрежни и/или умишлени действия или бездействия на лице, различно от отговарящия ответник“, допълват адвокатите. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A$AP ROCKY (@asaprocky)

Relli - бивш колега от хип-хоп колектива на A$AP Mob - твърди, че е бил ударен от фрагменти от куршуми след спор с Rocky и каза в съда, че е потърсил необходимата медицинска помощ в болница в Ню Йорк. Двамата мъже са били приятели от детството и са учили заедно в гимназия в Голямата ябълка. 

„Бяхме наистина добри приятели. Бяхме заедно през цялото време“, спомня си Relli в съда, преди да заяви, че напрежението е започнало да се натрупва, когато Rocky постигнал соло успех и станал „твърде голяма работа“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A$AP ROCKY (@asaprocky)

След като техният приятел A$AP Josh умира през октомври 2021 година, Rocky свидетелства, че майка му е поискала финансова помощ, за да върне тялото му в Ню Йорк и че той ѝ е обещал да ѝ помогне. Въпреки че адвокатът на защитата твърди, че рапърът е платил изцяло разноските, Relli казва пред съда, че не вярва на тази история. 

Месец по-късно – и два дни преди Rocky да бъде основен гост на фестивала ComplexCon – Relli казва, че е чул колегата си да го обижда по телефона на друг приятел и е решил да прекрати отношенията им. „Честно казано, чувствах се добре. Психически се подготвях да напусна и нямам нужда от тази стигма или тип хора. Той никога нямаше да ми помогне“, казва ищецът. 

Малко по-късно забелязал Rocky с двамата си приятели – A$AP IIIz и A$AP Twelvyy пред паркинг гараж на булевард „Холивуд“. Видео от охранителна камера, показано в съда, изглежда показва как Rocky върви към Relli и го блъска. 

„Той ме хвана за яката. Разтърси ме. Опитах се да го избутам, да махна ръцете му. Тогава той извади пистолет от колана си. Беше стандартен, полуавтоматичен черен пистолет. Насочи го към корема ми. Каза ми, че ще ме убие веднага“, разказва потърпевшият. Допълва, че Rocky видимо е бил ядосан, след което притиснал оръжието към гърдите му и после към главата. 

Кадрите от камерите показват група мъже, участващи в кавга на ъгъла на улицата, но видеото е без звук. 

„Rocky се обърна и стреля по мен. Всичко изглеждаше като на филм“, казва Relli, твърдейки че е получил три или четири изстрела от бившия си колега. 

Щастливо семейство – Риана и A$AP Rocky с първи рожден ден на малкия RZA

Името на сина на Риана и A$AP Роки най-накрая е разкрито!

Мъже в поли: A$AP Роки тръгна по пола като Брад Пит

Видеото завършва с един член на групата, който спринтира, докато другите двама мъже бягат пеша, след като се твърди, че е стреляно с пистолет. Около час по-късно, свидетелства Relli, той се върнал на местопроизшествието, за да вземе две 9-милиметрови гилзи от инцидента. По време на кръстосан разпит ищецът призна, че се е обадил на 911 до два дни по-късно, защото първо е искал да наеме адвокат.

Впоследствие Rocky беше арестуван на международното летище в Лос Анджелис на 20 април 2022 година и беше освободен под гаранция на същия ден. Той се връщаше с частен самолет от Барбадос, където беше на почивка с Риана, само няколко седмици преди раждането на първия им син RZA. По-късно рапърът бе пуснат на свобода срещу 550 000 долара. 

След ареста детективи от полицията в Лос Анджелис претърсиха дома на рапъра в търсене на доказателства относно случая. Според Los Angeles Times детективите са държали изпълнителя под наблюдение известно време и са проследили завръщането му от острова.

Адвокатите на Relli твърдят, че поведението на Роки е „екстремно и възмутително“ и е причинило на клиента им „сериозен емоционален стрес“. Ищецът иска повече от 25 000 долара общо обезщетение, допълнителни пари за покриване на медицинските разходи и наказателни щети за неуточнена сума. 

За още новини от света на звездите, модата и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари