IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кошмари преди Коледа – съдят София Вергара за неплатени сметки

6 декември 2023 15 00

Актрисата е обвинявана, че не иска да плати близо 2 милиона долара

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Дните преди Коледа не са никак празнични за София Вергара, която се забърка в нов съдебен процес. След започнатия развод с Джо Манганиело през лятото, сега актрисата е съдена за неплатени сметки. 

Според съдебните документи, подадени още на 27 ноември, Вергара е посочена като ответник от строители, които са реновирали имението ѝ в Лос Анджелис. Според тях, тя не е платила дължимите близо 2 милиона долара. Компанията твърди, че актрисата не е покрила разходите си по две строителни работи, свършени през март и юли тази година. Ищецът обвинява Вергара в нарушение на договор, измама и умишлена намеса в договорните отношения. 

Адвокатът на звездата, Мартин Сингър, каза в изявление пред медиите, че самата София е отправила обвинения към строителната фирма Reside няколко месеца преди подадения съдебен иск. Нейните твърдения са, че компанията значително е надценила работата си, за небрежно и нестандартно изпълнение на задълженията и за сериозно забавяне, причинило щети за над 5 милиона долара.

По думите на Сингър, целият екип е уверен, че Вергара ще излезе като печеливша страна. 

Официалните документи показват, че актрисата от „Модерно семейство“ е закупила имота за около 26 милиона долара през 2020 година, докато все още е била омъжена за Джо Манганиело. Двойката, която се раздели след 7-годишен брак през юли тази година, пусна за продажба друг имот в околността, поставяйки му цена от 18 милиона долара.

Според документите на Reside, Вергара е избрала фирмата за реновиране през 2022 година. Дейностите са приключили по план през декември същата година. Компанията посочва актрисата, нейния бизнес партньор, главен изпълнителен директор и основател на Latin World Entertainment – Луис Балагер, като собственици на имота. 

Строителите твърдят, че след това Вергара е поискала да се извърши допълнителна работа, включително добавяне на мазилка, която е трябвало да бъде доставена от малък провинциален град във Великобритания, както и премахването и подмяната на задните стълби на къщата, които е трябвало да бъдат изработени по поръчка. 

В иска се твърди, че актрисата многократно обещавала, че тя лично ще гарантира, че Reside ще получи пълното заплащане за цялата си работа по имота след завършване на проекта. 

Компанията изпраща фактура за 896 186 долара през март, която, според тях, остава неплатена до момента. През юли е била изпратена окончателна фактура за допълнителната работа на стойност 657 243 долара. Това, твърди изпълнителят, също е неуредена сметка. Именно затова Reside налагат „Залог на механика“ на имота. Това гарантира, че работниците ще получат заплащане преди всички останали страни в случай на ликвидация. 

Според компанията, Вергара никога не се е оплаквала от качеството на работата по време на ремонта, въпреки редовните си проверки на място. Твърди се, че тя се е преместила в имението през март 2023 година. „Около седем месеца по-късно и едва след като Reside регистрира запор срещу имота, собственикът и Вергара се оплакват за първи път“, се твърди в заявлението към съда. 

От фирмата също казват, че работниците им и техните помощници са били неглижирани и третирани неправилно по време на ремонта

„По време на работата върху имота, Вергара редовно проявявала агресивни изблици, унижавала, осмивала, тормозила и се опитвала да сплаши служителите, представителите и подизпълнителите на фирмата, наред с много други действия“, се казва в жалбата. 

Допълва се, че актрисата често избухвала, което затруднило работниците да извършват дейността си по проекта. Те твърдят, че често е трябвало да убеждават служителите си да не напускат поради това, което описват като „всеобхватно, обидно и враждебно поведение“

София Вергара с драстична промяна за първата си роля след „Модерно семейство“

Модерен развод: София Вергара позволи на Джо Манганиело да задържи кучето

Причината за развода: Джо Манганиело искал деца, а София Вергара – не

Нещата ескалират през октомври 2023 година, когато Reside твърди, че София е наела адвокат, за да „тормози фирмата с безпочвени обвинения с неправомерни действия и заплахи за съдебен процес“. 

До този момент Вергара не е отговорила публично на обвиненията. Преди месец тя описа изминаващата си година като „много интересна и дълга“. Въпреки това, макар да признава, че е имала доста трудности за преодоляване както в личен, така и в професионален план, тя вярва, че пред нея стои по-светло бъдеще. 

„Не е толкова лошо. Смятам, че всичко се нарежда, всичко ще бъде наред и нямам търпение за следващата година“, казва тя пред медиите. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари